UNRWA, Gazze'de Basın toplantısı Düzenledi

UNRWA, Gazze'de Basın toplantısı Düzenledi

Gazze’de basın toplantısı düzenleyen Krahenbühl: UNRWA’nın Tarihindeki En Büyük Bütçe Açığının Üstesinden Geldik

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Direktörü Pierre Krahenbühl, örgütün tarihindeki en büyük bütçe açığının üstesinden gelmeyi başardığını söyledi.

​Krahenbühl, UNRWA’nın Gazze’deki binasında (11 Aralık Salı) düzenlediği basın toplantısında, örgütün bütçesindeki açığı kapatmak için 40 ülke ve kurumun başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Amerika’nın bu yıl UNRWA’ya 360 milyon dolar yerine 60 milyon dolar verdiğini belirten Krahenbühl, “Gelecek yıl Amerika bize hiçbir şey vermeyecek” dedi.

Krahenbühl, 19 ülkenin önümüzdeki yıllarda UNRWA’ya yardım için anlaşma imzaladığını, söz konusu ülkelerin bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da yardım seviyelerini koruyacaklarını bildirdiklerini ifade etti.

Söz konusu ülkelerin UNRWA okullarının, sağlık merkezlerinin ve diğer kurumlarının hizmet vermeye devam etmesinden gurur duyduklarını belirten Krahenbühl, bütçe açığını 446 milyon dolardan 21 milyon dolara düşürmeyi başardıklarını kaydetti.

UNRWA’nın bulunduğu her ülkede hizmetlerini sürdürdüğünü söyleyen Krahenbühl, örgüte bağışta bulunan ülkelere teşekkür etti.2014 yılındaki savaşta evleri yıkılanların hayal kırıklıklarını anlayabildiklerini belirten Krahenbühl, yıkılan evlerin yeniden inşa edilmesi için çalışacaklarını açıkladı.Krahenbühl, uluslararası toplumdan UNRWA’ya büyük bir destek olduğunu, örgütü bir veya iki devletin değil Birleşmiş Milletler’in görevlendirdiğine dikkat çekti.

 

fiem