Üniversite Hocasından Başörtülülere Baskı

Üniversite Hocasından Başörtülülere Baskı

Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu'nun, dersine giren başörtülülere psikolojik baskı yaptığı iddia edildi.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık İdaresi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu’nun, dersine giren başörtülü öğrencilerine yönelik, “Türbanlı öğrenciler! Sizleri istediğim zaman dersten atabilirim. Siz neden kendinizi kapatıyorsunuz ki? Saklamayın kendinizi” şeklinde sözler sarf ederek, psikolojik baskı yaptığı ortaya çıktı.
Konuyla ilgili soruları cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu, başörtülü öğrencilerine bu sözleri söylediğini doğruladı ve başörtüsü düşmanlığını “dürüstlük” olarak yorumladı.

"SİZ NEDEN KENDİNİZİ KAPATIYORSUNUZ Kİ?"

Öğrencilerden Yeni Akit gazetesine ulaşan ihbar maillerinde Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık İdaresi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu’nun, dersine giren başörtülü öğrencilerine yönelik, “Türbanlı öğrenciler! Sizleri istediğim zaman dersten atabilirim. Sizin türbanla derse girmenizi sağlayacak bir tane kanun, yasa, hiçbir şey yok. Sadece Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla giriyorsunuz. Ben de bu talimatlara uyacak birisi değilim. Ben solcuyum, anarşistim, bunu bilin. Bu sözlerim için beni şikâyet edebilirsiniz, hiç fark etmez. Zaten soruşturmam var. Bir tane daha eklenir. Umurumda değil. Bunları da sizin için söylüyorum. Siz neden kendinizi kapatıyorsunuz ki? Saklamayın kendinizi” şeklinde sözler sarf ederek, psikolojik baskı yaptığı iddia edildi.

"FİKRİMİ SÖYLEDİM, AÇIK VE NET"

Başörtülü öğrencilere yönelik söylediği iddia edilen sözleri ile ilgili görüşlerine başvurulan Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu, kendisinin sadece başörtüsü ile ilgili fikirlerini söylediğini belirterek, “Onlar bunu baskı olarak algılıyorlarsa bilemem. Ben öğrencilerime istedikleri yere şikayet edebileceklerini de söyledim. Benim açımdan problem yok. Dürüstlükten yanayım ben” dedi.

Aloğlu, “Onlar beni eleştirecek, ben onları eleştireceğim ki doğru dürüst bir şey ortaya çıkarabilelim. Buna özgürlük açısından bakıyorsanız o zaman benim dersime çıplak da girebilir bir kız. O da özgürlüktür. Ben sadece o konu hakkındaki fikrimi söyledim, açık ve net yani” şeklinde konuştu.

Naim Taşbaşı - Yeni Akit