Umut Oran  Adaylıktan Çekildi

Umut Oran Adaylıktan Çekildi

CHP 35. Olağan Kurultayı'na sayılı günler kala, Kılıçdaroğlu'na karşı Genel Başkan adayılığı açıklayan İstanbul eski Milletvekili Umut Oran adaylıktan çekildi.

Kılıçdaroğlu'na karşı Genel Başkan adayılığı açıklayan Muharrem İnce'den sonra İstanbul eski Milletvekili Umut Oran da adaylıktan çekildi.
 CHP 35. Olağan Kurultayı'na sayılı günler kala 1 Kasım seçimlerinin ardından Genel Başkanlık adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ardından İstanbul eski Milletvekili Umut Oran da adaylıktan çekildi.
 Oran, açıklamasında “Genel Başkanlığa aday değilim. Yani erteliyorum ama vazgeçmedim. Ve siyasete girerken düşündüğüm gibi: Siyasetin kirli düzenini mutlaka değiştireceğim!” dedi.  
 Oran açıklamasında, “Bu kararımla Sayın Kılıçdaroğlu'nu onaylamıyorum tam aksine onun anti-demokratik tutumunu tarih önünde mahkûm ediyorum. Ayrıca Kurultay'da Parti Meclisi (PM) üyeliği için de aday olmayacağım. Ancak bu bir vazgeçiş kararı değildir… Bu karar; özeleştiri yapmak, daha derin bir nefes almak ve haklı olduğum mücadelede daha büyük bir adım atmak için kısa bir moladır. Sade bir CHP üyesi olarak yine il il, ilçe ilçe, belde belde dolaşacağım. Nerelerde hata yapıldı, CHP'yi nasıl iktidara taşırız diye yol arkadaşlarımla beraber çalışmaya devam edeceğim. Yani erteliyorum ama vazgeçmedim. Ve siyasete girerken düşündüğüm gibi: Siyasetin kirli düzenini mutlaka değiştireceğim!” dedi.