Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Umre yolunda, Mekke"ye doğru...

 
Ve o gün geldi.. Mekke-i Mükerreme"ye doğru yola çıkıyoruz..
15 gün süreyle, oradan size ulaşmaya çalışacağım..
15 gün Akit okurları ile birlikte Mekke ve Medine sokaklarında dolaşacağız. Dua edeceğiz..
Bu 15 gün içinde ülkemizde çok şey olacak. Milletvekilleri and içecekler, yeni meclis başkanını seçecek, yeni hükümet kurulacak, hükümet programı okunacak, güvenoylaması yapılacak.
Bu arada Gazze için gemiler yola çıkmış olacaklar. İsrail"in gemilere müdahalesi bölgede yeni bir krize sebebiyet verebilir..
Okullar tatil olacak. Büyük şehirlerin trafiği azalacak belki ama, ülkemizde, bölgede ve dünyada yaşanmakta olan süreç zor bir süreç olacak gibi görünüyor..
Suriye"de önemli gelişmeler yaşanabilir..
Yemen"de, Libya"da sona yaklaşıldı. Ayaklanma yeni ülkelere sıçrayabilir.. Fas ve Cezayir"e dikkat.
Benden söylemesi, Mehdi ve Mesih tartışmaları uzun süre gündemden düşmeyecek, hatta göreceksiniz bu tartışmalar giderek şiddetini artıracak. Belki buna Yecüc-Mecüc / Gog-Magog tartışmaları da eklenecek..
Kudüs ve Filistin hep gündemde olacak.
İran"a dikkat, Irak"a dikkat..
Şu habere bakar mısınız: Bahreyn Prensi"ne Suudi prenses. Bahreyn Kralı"nın oğlu ile Suudi Arabistan Kralı"nın kızı geçtiğimiz günlerde evlendi. Bahreyn Kralı Hamad El Halife"nin oğlu Halid bin Hamad El Halife ile Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud"un kızı 16 Haziran"da Suudi Arabistan"ın başkenti Riyad"da evlendi. Bu haber önemli. Suudi Arabistan, Bahreyn ile stratejik işbirliği, savunma işbirliği anlaşması yapabilir. Zaten kendi aralarında, Suudi Arabistan ile Körfez ülkeleri arasında özel ilişkiler var. Ama şimdi buna bir de aile bağı eklenmiş oluyor.. Bu bir bakıma İran"a ve Şii halka bir cevap mahiyeti taşıyor.. Oğlan Bahreyn Kralı"nın oğlu ama düğün kız tarafının evinde yapılıyor..
Suudi Arabistan, İran"a karşı bölgede savunma hattını güçlendirmeye çalışıyor..
İran ile İsrail arasında askeri bir çatışma beklerken, İran ile Suudi Arabistan arasında askeri bir kriz yaşanırsa şaşmamak gerek..
Eğer bu arada Suriye düşerse, Ürdün fazla ayakta kalamaz.. Suriye"nin düşmesi ile Ortadoğu"daki dengeler radikal bir şekilde değişir.. Suudi yönetiminin, Suriye"deki, İran"a yakın duran Nuseyri yönetiminden duyduğu rahatsızlıktan daha az olmayacaktır, Suriye ve Ürdün"de iktidara gelmesi beklenen Sünni yönetimden duyacağı rahatsızlık.
Biz gelene kadar, hangi partilerin kongreye gidecekleri de belli olacaktır. DSP kongre kararını açıkladı. CHP"de de kongre hazırlığı var. MHP de bu saatten sonra kongreden kaçamaz. BBP"de kongre artık zorunlu. SP"nin de kongreye gitmesi bekleniyor. Demirel Meclis"e soktuğu Ergenekonculara eve dönüş çağrısı yapacak olursa, eğer çatı DP olacaksa, Namık Kemal Zeybek"in de kendine yeni bir adres bulması gerekebilir.. DP"de de kongre kararı alınabilir..
Biz döndüğümüzde Temmuz ayı olacak. Türkiye"nin gündeminde büyük ihtimalle askeri şura konusu olacak.
Tabii bu arada, Ergenekon, Balyoz, Gölcük, Eskişehir, Erzincan, Malatya, 12 Eylül, 28 Şubat, Susurluk, Kozmik Oda soruşturmaları ile ilgili yeni gelişmeler, yeni tutuklamalar gündeme gelebilir.. Yeni bilgi, belge ve tanıklar ortaya çıkabilir..
Zaten Ergenekoncular, Balyozcular henüz seçim şokunu üstlerinden atabilmiş değiller.
Bakalım bu arada YSK, bu KCK ve Balyozcu, tutuklu adaylar konusunda nasıl bir karar verecek. Dahası, Bağımsızların andında kıyafet ve dil sorunu yaşanacak mı? Bakarsınız andın içeriği de tartışma konusu olacaktır. Başka aklımıza gelmeyen şeyler de olabilir. Bunlar görünen gündemle ilgili.
Sizi bu tartışmalarla baş başa bırakıp, biz başka vadilere uçuyoruz..
Sizin için dua edeceğiz. Siz de bizim için dua edin. Bize, farkında olmadan size verdiğimiz zararlar için hakkınızı helal edin.
Zaten internet üzerinden Türkiye"yi, bölgeyi, İslam dünyasını ve dünyayı izlemeye devam edeceğiz.. Yaşadıklarımızı, düşündüklerimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağım..
Twitter"ı ne kadar kullanabilirim bilmiyorum ama, @aDilipak adresinden bana gönderilen mesajları imkanım nisbetinde cevaplamaya çalışacağım.. Mekke-i Mükerreme"yi, Medine-i Münevvere"yi görmeyenlere de Allah nasib etsin inşallah. Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1624 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar