Ümmü'l-Berâ, Eşi Şehit Yahya Ayyaş'ı Anlattı

Ümmü'l-Berâ, Eşi Şehit Yahya Ayyaş'ı Anlattı

Direnişe dönüm noktası oluşturan şehit komutan Yahya Ayyaş'ın eşi Ümmü'l-Bera.

"Sadece geceleri ağaçlar arasında ve dağlarda dolaşırdı. Siyah kazak ve siyah pantolon giyerdi. Hayatında hiç kılık değiştirmedi. Çevrede birçok casus olmasına rağmen her fırsatta bizi görmeye gelirdi. İşgalci her yerde onu arıyordu."

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam'ın kurucularından mühendis Yahya Ayyaş'ın eşi Ümmü'l-Berâ, şehit eşini böyle anlatıyor ve devam ediyor: "Beş yıl işgal güçlerinden kaçarak yaşadı. Gündüzleri çok az ortaya çıkardı. Çok zor günler geçirdi. Yiyecek bir şey bulamadığı oldu. Çoğu zaman giyecek yeni bir elbisesi olmadı. Görünüşüne hiç önem vermezdi. En büyük arzusu işgal güçlerine daha çok kayıp verdirebilmekti."

Şehadetinin 18'inci yıldönümünde Yahya Ayyaş'ın hayatından hâlâ aklında kalan önemli anları anlatan Ümmü'l-Berâ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evimize birçok kez baskın düzenleyen işgal subayının adını hâlâ hatırlıyorum. Bir keresinde Yahya Ayyaş'ın Tel Aviv'de düzenlediği eylemin ardından evimize baskın düzenlediler ve oldukça vahşi davrandılar. O subay, "Yahya'yı öldürdüğümüzde cesedini arabamın ardına bağlayıp Tel Aviv caddelerinde sürükleyeceğim. Daha sonra cesedini küçük parçalara bölüp öldürdüğü her İsraillinin ailesine bir parça vereceğim" dedi."

İlgili Haber:

Şehid Yahya Ayyaş(FOTO)