Ümmet Bitirdi Ama Filistin'de 'Öfke Cumaları' Sürüyor

Ümmet Bitirdi Ama Filistin'de 'Öfke Cumaları' Sürüyor

Ümmet bitirdi ama Filistin'de 'Öfke Cumaları' sürüyor: 1 şehit, onlarca yaralı

ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Kudüs şehrini Siyonist rejimin başkenti kabul etme kararına karşı yapılan gösteri ve eylemlerin 14’üncü cumasında bugün (9 Mart) Batı Yaka, Kudüs ve Gazze’de yapılan gösterilerde bir Filistinli şehit oldu, onlarca Filistinli de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, El-Halil şehrinin Ez-Zaviye bölgesinde işgal güçleriyle çıkan çatışmalarda Muhammed Zeyn El-Ca’beri’nin (24) şehit olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Filistinli genç El-Ca’beri’nin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade etti.

Kudüs

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin engellemelerine rağmen bugün elli binden fazla Filistinlinin Mescidi Aksa’da Cuma namazı kıldığını belirtti.

Nablus

Batı Yaka’nın Nablus şehrindeki Şehitler Meydanında Cuma namazını kılan binlerce kişiye hutbe irad eden Nablus müftüsü Şeyh Ahmed Şubaş, Amerika’nın Filistin davası aleyhinde aldığı kararların tehlikesine dikkat çekerek, Kudüs’ü hedef alan bu planlara karşı koymak için omuz omuza vermek gerektiğini söyledi.

Nablus’un güneyinde yer alan Doğu Leben köyünde çıkan çatışmalarda iki genç gerçek mermilerle yaralanırken, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

Aynabus köyüne saldıran Yahudi yerleşimcilere kaşı koyan köy halkının üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba atan işgal güçleri birkaç kişinin etkilenmesine neden oldular.

Ramallah ve El-Bire

Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan El-Bire kentine bağlı El-Mezraa El-Ğarbiyye köyünde gasp edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan arazi üzerine Cuma namazı kılan cemaatle erken saatlerde bölgeye gelen işgal güçleri arasında çıkan çatışmalarda bir genç karnından yaralanırken, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

El-Bire’nin kuzeyinde gençlerin işgal askerlerine direnmeleri üzerine işgalcilerin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullanmaları sonucu iki genç yaralanırken, bazı gençlerin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Kalkiliya’nın Kefer Kadum beldesinde yapılan haftalık barışçıl gösterilerde, Filistinlilerin Trump’ın kararına karşı tepkilerini hazmedemeyen işgal güçleri göstericilere saldırdı.

El-Halil’de meydana gelen çatışmalarda özel ihtiyaç sahibi olan Filistinli genç Muhammed Zeyn El-Ca’beri (24) işgal güçlerinin ateşiyle şehit oldu.

Gazze

Gazze’de kılınan Cuma namazından sonra işgal askerlerinin bulunduğu sınırdaki dikenli tellere yürüyen Filistinli gençlere işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırmaları sonucu 4 kişi yaralandı.