Umman Dışişleri Bakanı Şaşırtmadı

Umman Dışişleri Bakanı Şaşırtmadı

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Polonya'nın başkenti Varşova'da Körfez ülkelerinden Umman'ın Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ile bir araya geldi.

 

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Orta Doğu'da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek" başlıklı konferansa katılmak için Varşova'da bulunan Başbakan Netanyahu ve Bakan Abdullah arasında bir görüşme yapıldı. 

İşgalci Netanyahu'nun kaldığı otelde yapılan görüşmede İsrail Başbakanı, Umman Sultanı Kabus bin Said'in daveti üzerine geçen yıl ekim ayında Maskat'a yaptığı resmi ziyaretin önemine vurgu yaptı.

Umman Sultanının kendisini ülkesine davet ederek "cesurca" bir karar aldığını söyleyen Netanyahu, "Hepimiz için barışa ve istikrara imkan sağlayabilecek olumlu politikalarınızdan dolayı İsrail halkı adına sizlere teşekkür ederim." dedi.

Orta Doğu'daki halkların "geçmişe takılıp kaldıkları için çok fazla acı çektiğini" belirten Bakan Abdullah, "Bu dönemim her toplumun refahı ve geleceği için yeni bir dönem olduğunu söylüyoruz." ifadesini kullandı. 

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu 26 Ekim'de ülkesiyle diplomatik ilişkisi bulunmayan Umman'a resmi ziyarette bulunmuş ve Umman Sultanı Kabus Bin Said ile görüşmüştü. 

Gizlice Netanyahu ile toplantıya gittiği belirtilen Umman dışişleri bakanı Netanyahunun kaldığı otele girerken...

 

Hamas: Amman Dışişleri Bakanı 'nın Netanyahu ile buluşması büyük bir utanç ve Filistinlileri arkadan bıçaklamaktır...