Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu: Filistin Çok Geciken Adaleti Bekliyor

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu: Filistin Çok Geciken Adaleti Bekliyor

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, bugün (27 Mart Cuma) yayınladığı raporunda siyonist işgal güçlerinin Gazze..

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, bugün (27 Mart Cuma) yayınladığı raporunda siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarında doğrudan insanlığa karşı suçlar ve ağır savaş suçları işlediklerini dile getirirken Filistinlilerin de çok geciken adaleti beklediklerini vurguladı.

Federasyonun "Kuşatma Altında Cezalandırılanlar...Gazze'de Yıkıma Karşı Kararlılıkla Direnen Sivil Halk" başlıklı raporunda, işgal rejiminin geçtiğimiz yaz Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirdiği saldırılardaki hak ihlalleri, işlenen savaş suçları, cinayetler ve katliamlar hakkında bilgilere yer verildi.

Federasyonun Genel Başkanı Av. Kerim Lahiji bugün raporla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu:

"Artık Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, ihtilafların çözümü konusunda tam bir sorgulama yapabilmek için ilk soruşturmayı başlatmasının zamanı gelmiştir. Mahkeme savcısının Gazze'de işlenen suçların boyutlarını anlayabilmek için bir saha soruşturması yapması gerekiyor. Önümüzdeki 1 Nisan'ın artık Filistin ve İsrail arasındaki davaların ceza dokunulmazı uygulamasına karşı mücadelenin başlangıç tarihi olmasını bekliyoruz. Filistinliler iyice geciken bir adaleti beklemektedirler. Ceza dokunulmazlığı ise daha fazla suç işlenmesine çağrıdan başka bir şey getirmiyor."

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu'nun raporunda işgal rejiminin sivillere yönelik rastgele saldırılarından ve bu saldırıların neden olduğu katliamlardan çeşitli örnekler verildi.