Uluslararası Boykot Hareketi, Dubai Expo 2020 Fuarının Boykot Edilmesini İstedi

Uluslararası Boykot Hareketi, Dubai Expo 2020 Fuarının Boykot Edilmesini İstedi

Uluslararası Boykot Hareketi (BDS) dünya ülkelerini, katılımcı şirketleri ve kurumları Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenlenecek Expo 2020 Fuarı'nı boykot etmeye çağırdı

Uluslararası Boykot Hareketi (BDS) dünya ülkelerini, katılımcı şirketleri ve kurumları Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenlenecek Expo 2020 Fuarı'nı boykot etmeye çağırdı. BDS bu fuara İsrail'in de katılacağına dikkat çekerek işgal rejiminin katılacağı fuarın boykot edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

BDS bugün (11 Aralık Çarşamba) yayınladığı bildiride Birleşik Arap Emirlikleri'ne de çağrıda bulunarak İsrail heyetinin topraklarını ziyaret etmesine izin vermemesini ve ülkesinde düzenlenecek uluslararası fuara katılmasına imkan tanımamasını istedi. Bildiride Arap dünyasının İsrail'i boykot konusunda daha önce belirlemiş olduğu ölçülere ve Arap dışişleri bakanlarının almış olduğu kararlara uyulmasının önemine dikkat çekildi. 

BDS, İsrail'in kesin olarak boykot edilmesi ve onunla ilişkileri normalleştirmenin her çeşidinden kaçınılması gerektiğini belirterek işgal rejiminin Filistin halkına yönelik olarak uyguladığı politikalara karşı bu şekilde tavır gösterilmesini istedi. 

Bildiride işgal rejiminin bu tür uluslararası fuarları, konferansları ve toplantıları kendisini barış yanlısı gibi göstermek ve gerçek yüzünü gizlemek için fırsat olarak değerlendirdiğine dikkat çekildi. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı Dubai'de düzenlenecek Expo 2020 Fuarı'na katılacağını bildirmiş, işgal rejiminin başbakanı Netanyahu da bunu İsrail'in bölgede ve dünyada konumunun yükselmesinin bir işareti olarak değerlendirmişti. 


 Filistin Enformasyon Merkezi