Ulusalcılar Başörtülü Kadınlara Saldırdı (VİDEO)

Ulusalcılar Başörtülü Kadınlara Saldırdı (VİDEO)

Antalya’da referandum kampanyası kapsamında AK Parti’nin ‘evet’ broşürlerini dağıtan başörtülü kızlar saldırıya uğradı.

Olay, saat 16.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Işıklar Semtinde bulunan tarihi Saat Kulesi yanında meydana geldi. İddialara göre, burada 'evet' standı açan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ile yoldan geçen R.K. ile kızı Z.Ö.'ye üzerinde 'evet' yazılı broşür uzattı. R.K. broşürü yırtıp AK Partililerin üzerine fırlatıp, başörtülerini çekti ve hakaret ederek darp etti. Bunun üzerine taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya döndü. Kısa süre sonra polisin olay yerine gelmesiyle taraflar birbirinden şikayetçi oldu. AK Parti'li Y.K. ve N.Ş., başörtülerini çıkartmaya çalıştıklarını iddia ettikleri anne-kızdan şikayetçi oldu. R.K. ile kızı Z.Ö. de onlardan şikayetçi oldu. Taraflar, ifadelerine başvurulmak üzere Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan taraflar daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ÇAVUŞOĞLU: İNSANLIK DEĞİL

Olayın olduğu sırada Antalya Ticaret Borsası'nda Sivil Düşünce Platformu'nun düzenlediği bir programda anayasa değişikliği paketi konusunda bilgiler veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olayı duyduktan sonra sert tepki verdi. Çavuşoğlu, “Şimdi il başkanımız haber veriyor. Işıklar Caddesi'nde bizim gençlik kollarının standı var. İşte hayırcı bir grup gelip, orada başörtülü kızlarımızın başörtüsünü zorla çıkarmış. Bu insanlık mı? Bunlara insan denilmez. Hayır diyorsan git sende başka yerde stant kur. Bunların laiklik anlayışı bu” dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET ETTİLER

Antalya AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özkoç, bunun basit bir saldırı olmadığını vurgulayarak, “Hem kızlarımızdan birinin başındaki örtü çekilmek suretiyle hem de küfür ve hakaret edilmek suretiyle görevleri engellenmeye çalışılmış, ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Saldırganlar, sadece orada çalışan arkadaşlarımıza değil, aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımıza da bir kısım tehditler ve hakaretlerde bulunmuşlar.” dedi. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Özkoç, meydana gelen olay ile ilgili gereken her şeyi yapacaklarını belirtti.

 

CHP SALDIRGANLARI SAVUNDU

TEM şube önüne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çetin Budak, onlarca kişinin şahit olduğu olayı yalanlamaya kalkıştı.

Budak, “Bir anne kızı yürüyüşe çıkıyor ve orada bir saldırıyla karşı karşıya kalıyorlar. Kendilerini savunmaya çalışırlarken arbede sırasında olmuş olabilir. Orada mutlaka MOBESE kameraları vardır. Onları çıkarsınlar milletimize göstersinler. Olmuş da olabilir o onun saçına, o onun saçına sarılmış olabilir.” dedi.

Yenişafak