Ulusal uzlaşı hükümetinden Gazzelilere yardım kararı

Ulusal uzlaşı hükümetinden Gazzelilere yardım kararı

Filistin'deki ulusal uzlaşı hükümeti, İsrail saldırılarında zarar gören Gazzelilere destek amacıyla 10,2 milyon dolar yardımda bulunma kararı aldı.

Bakanlar Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de yaşanan saldırılardan zarar görenler için özel bir fon oluşturulduğu belirtilerek, İslam ülkelerinden de yapacakları bağışlarla fona destek vermeleri istendi.

Açıklamada, oluşturulan fonun 7,3 milyon dolarlık kısmının mali yardımlara, 2,9 milyon dolarlık kısmının ise sadırılarda evleri yıkılan ailelere tahsis edileceği aktarıldı.

Bakanlar Kurulu ayrıca işçi sendikalarıyla yapılan görüşmeler sonrasında kamu sektöründe çalışan memurların temmuz ayı maaşlarından yüzde 1 oranında yapılacak kesintinin de Gazze fonuna aktarılmasına karar verdi.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar 541 Filistinlinin öldüğü, 3 bin 200 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Saldırılarda bin 100 evin yıkıldığı, 18 bin 300 civarında konutun da hasar gördüğü kaydedilmişti.

Muhabir: Qays Abu Samra, Gülşen Topçu, Ömer Erdem