Ulusal Koalisyon Moskova’ya soğuk

Ulusal Koalisyon Moskova’ya soğuk

Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün Genel Sekreteri Nasr el-Hariri, Rusya’nın girişimiyle başlatılacak olan Moskova müzakerelerini bir ‘siyasi sohbet’ olarak niteledi.

YDH- El Arabiya televizyonunun haberine göre Ulusal Koalisyon Genel Sekreteri Nasr el-Hariri, Rusya’nın önerilerinin Suriye krizini çözemeyeceğini savundu.

Suriye yönetimi ile müzakerelerin uluslar arası garantiler altında olması ve açık ve pratik bir çerçeveye sahip olması gerektiğini belirten Nasr el-Hariri, “aksi takdirde bu, Esed karşısında teslim olma planı olur, vakit kaybından ve masum insanların kanından vazgeçmek olur” dedi.

Hariri, “Barışçı gösteriler yapan yüzbinlerce Suriyeli muhalif Esed’in zindanlarındayken ve Suriye vatandaşları varil bombalarıyla bombalanırken Moskova’ya gitmek, Suriye devrimine öldürücü kurşun sıkmaktır” dedi.

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkan Yardımcısı Muhammed Kaddah da Moskova’nın müzakere konferansı için uygun bir yer olmadığını belirterek “Çünkü Rusya, devrimin başından bugüne kadar Suriye halkını katleden rejimin asli ortağıdır” dedi.

Muhammed Kaddah ayrıca Suriye sorununun çözümü için konferans düzenlenecek ülkenin tarafsız olması ve Suriye halkının kanının dökülmesine ortak olmaması gerektiğini söyledi.

El Meyadin televizyonu, Moskova’ya gidecek muhalifler arasında Ulusal Koalisyon’un Başkanı Hadi Bahra’nın isminin de yer aldığını belirtmiş; ancak haber doğrulanmamıştı.

YDH