'Ülkücülere uyuşturucu trafiğinde yardımcı ol'

'Ülkücülere uyuşturucu trafiğinde yardımcı ol'

Faili meçhuller iddianamesindeki iddiada Ağar'ın uyuşturucu trafiği için: "Ağar, Baybaşin'e 'Hüseyin, Avrupa'da ülkücüler uyuşturucu trafiğinde rahat hareket edemiyorlar. Yardımcı ol' dedi"

Faili meçhuller davasının iddianamesinde ilginç bir ifade daha yer aldı. Maltepe 1 Nolu L Tipi Cezaevi'nde yatmakta olan Alaettin Demirhan'ın 20 Kasım 2010'da İstanbul Başsavcılığı'na gönderdiği ihbar mektubu üzerine ifadesi alındı. Demirhan ifadesinde, Behçet Cantürk'le iş yaptığını belirterek şunları söyledi: "Baybaşin Hollanda'da bir otel odasında gizli çekilmiş VHS kaseti izlettirdi. Burada Ağar, Baybaşin'e 'Hüseyin Avrupa'da ülkücüler uyuşturucu trafiğinde rahat hareket edemiyorlar. Bu işlerden para kazanamıyorlar. Bunlara yardımcı olmanı istiyorum' dedi, Baybaşin de Abdullah Çatlı'yı kastederek 'Zamanında gönderdiğin adamlar eline yüzüne bulaştırdı. Bizim haberimiz yokken yapıyorlar. Böyle şeyler olurken benim haberim olsun' şeklinde konuşmaları geçiyordu. Hüseyin Baybaşin bu kaseti özel kurye ile Uğur Dündar'a gönderdi. Bu olaydan sonra rahat yaşamaya başladı."
Rekor kokaine 40 yıl hapis
İngiltere'de, "eroin ticareti" davasında tutuksuz yargılanmak üzere bırakılınca Türkiye'ye gelen Hüseyin Baybaşin'in kardeşi Abdullah Baybaşin'in, bir operasyonla ele geçirilen en yüksek miktardaki 281,5 kilo kokaine ilişkin yargılandığı davada karar çıktı. Baybaşin, 2011'deki olayla ilgili 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kardeşinin cenazesi için Şubat 2012'de cezaevinden izinli gittiğiı Bahçelievler'deki cenaze evinden kaçan uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen'e ise toplam 48 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Kaynak: Vatan