Ülkücüler'den TRT'ye Protesto

Ülkücüler'den TRT'ye Protesto

İstanbul'da Ülkü Ocakları üyesi bir grup, TRT'yi protesto etti..

TRT Ana Haber Bülteni'nde MHP için 'yavru muhalefet' ifadesi kullanılması üzerine TRT'nin Beyoğlu Tepebaşı'ndaki stüdyoları önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri kurum aleyhinde sloganlar attı.

Eylem sırasında stüdyo binasının ana kapısı önüne gelen birkaç protestocu cam kapılara zarar vermeye çalışırken, bu kişiler eyleme katılan diğer kişiler tarafından sakinleştirildi. Gruptakileri uyaran Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, devlet malına zarar vermenin geri dönüşünün olmayacağını, araya karışan provokatörlere itibar edilmemesini istedi.

Grup sakinleştikten sonra açıklama yapan Yıldırım, şunları söyledi:

"TRT yani Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, bugün itibariyle politik gündem altına girdiğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik zikrettiği 'yavru muhalefet' sözü ile bir kez daha kanıtlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin televizyonunun yöneticileri, ucuz yandaşlık yaparak sözcülük görevi üstlenmişlerdir. Devletin kanalı olması hasebiyle iktidar ve muhalefetin değil, direkt Türk Milleti'nin sesi olması gereken kanal, iktidar yandaşlığının söylem birliği içinde yansıtıldığı bir medya kuruluşu olmuştur. TRT bürokratlarına haberciliğin büyük sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz. Haber, habercinin namusudur. Vergilerimizle ayakta duran bir kuruma kullandığı ifadelerin yakışmadığını hatırlatarak TRT objektif haberciliği bırakmış etik haberciliği ayaklar altına almıştır."
Yıldırım'ın açıklamasının ardından gruptakiler kurum binası önünden ayrıldı.

 

Kaynak: AA