Ülker'den sürpriz atak!

Ülker'den sürpriz atak!

Son yıllarda ses getiren satın almalar ile anılan Yıldız Holding'in yeni yıldaki atağı belli oldu.


Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda adını ulusal ve uluslararası büyük satın alımlarla duyuruyor.

2007 yılında Godiva'yı alan grup, 2014 başında Amerika'nın en köklü şekerleme şirketlerinden DeMet\'s Candy Company'yi satın aldı. Yılın son ayında ise İngiltere'nin lider bisküvi üreticisi United Biscuits'i bünyesine katarak uluslararası bir satın alma işlemine imza attı.

Toplam çalışan sayısı 48 bine ulaşan, United Biscuits hariç 2014 konsolide cirosunun 18 milyar TL'yi aşması beklenen Yıldız Holdingin yeni yıldaki atağı ne olacak?

Henüz yeni kuruluşu tamamlanan Mevsim Taze Meyve Sebze Sanayi ve Ticaret A.Ş. bilgilerini Para dergisiyle paylaşan Murat Ülker’in söylediğine göre ‘taze meyve sebze’ işi.

Ülker’in verdiği bilgiye göre yeni şirket öncelikle Şok ve Dia marketlerine taze meyve sebze tedariki yapacak. Ama sadece kendi şirketlerine hizmet vermekle kalmayacak, otel, restoran, catering şirketlerine de hizmet verecek.

Ülker'in bu şirketteki ortağı ise Melih Şahinöz. G2M’in de ortaklarından olan Şahinöz ev dışı tüketim sektöründeki tecrübesiyle biliniyor. Grup bu ortaklıkla ev dışı tüketimde daha etkin olacak.