Ülkene Git  Diyeceğiz

Ülkene Git Diyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için 4 yıllık yetki istediğini belirterek, "Sizden sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl içinde dünya fındık borsasını Karadeniz'de kurmazsam siyaseti bırakacağım" iddiasınd

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için 4 yıllık yetki istediğini belirterek, "Sizden sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl içinde dünya fındık borsasını Karadeniz'de kurmazsam siyaseti bırakacağım" iddiasında bulundu.

Bakırköy Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Karadeniz Konfederasyonu'nca verilen kahvaltıda sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, dünyanın neresine gidilirse gidilsin mutlaka bir Karadenizli ile karşılaşıldığını söyledi.

Kimsenin babasının, dedesinin mezarının olduğu, çocukluğunun geçtiği yeri kolay kolay terk etmeyeceğini, ama ekonomik şartlar nedeniyle insanların göç ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun iyi çalışmamasının göçe neden olduğunu aktardı.

İktidarın 12 yılık sürede Karadeniz'e bakmadığını, istihdam yaratmadığını ve yatırım yapmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

4 YILIN SONUNDA DEYİN Kİ 'KARDEŞİM SÖZ VERDİM YERİNE GETİREMEDİN'

"Sizden 4 yıllık süre istiyorum. Sizden sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılın içinde Karadeniz'de fındık borsasını, dünya fındık borsasını kurmazsam, fındık üreticisinin alın terinin karşılığını vermezsem, 4 yılın sonunda deyin ki 'kardeşim söz verdin, yerine getirmedin.' Karadenizli kardeşlerime söz veriyorum. 4 yıl içinde dünya fındık borsasını Karadeniz'de kurmazsam siyaseti bırakacağım. Açık ve net. Dünyada bir numara olacaksınız, fiyatını başkaları belirleyecek. Niye benim insanım belirlemiyor?

4 YIL İÇİN EMANET OY İSTİYORUM

Karadeniz'in tabiatını koruyacağız. Yeni istihdam alanları yaratacağız. Sadece Karadeniz değil, bütün Türkiye'de sorunları çözeceğiz. 4 yıllık yetki istiyorum. Uzun uzun değil. Bakarsınız, denersiniz, görürsünüz. Belki CHP'ye hiç oy vermeyen vatandaşlarım da olacak. Onlara da söylüyorum. 4 yıl için emanet oy istiyorum sizden. Verin, Türkiye nasıl yönetilirmiş hep beraber görelim."

SAVAŞ BİTTİ GİT ÜLKENE DİYECEĞİZ

Huzurlu bir toplum yaratacaklarını, Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, toplumun kendisine vereceği 4 yıllık yetkinin sonunda herkesin birbirini kucaklayacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'ya barışı, huzuru kendilerinin getireceğini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında tırlarla oraya silah gitmeyecek. Eline silah alan bizim sınırlarımızdan geçip orada kardeşini öldürmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz. Barışı sağlayacağız. 1 milyon 700 bin Suriyeli'ye de 'savaş bitti, git ülkene' diyeceğiz. Yeter mi? Hayır. Suriye yıkıldı. Suriye'nin yeniden onarılması gerekiyor. Kim yapacak? Karadenizli müteahhit kardeşim gidecek, Suriye'yi yeniden inşa edecek, buraya barışı getiriyorum diyecek" şeklinde konuştu.

Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'li milletvekili Süleyman Çelebi ve Umut Oran, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da katıldı.