Ukrayna'nın doğusunda yoğun çatışmalar

Ukrayna'nın doğusunda yoğun çatışmalar

Ukrayna'nın Slavyansk şehrinde birçok bölgede ayrılıkçılar ile hükumet güçleri arasında dün gece yine çatışmalar çıktı

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ta, kenti kuşatan hükümet güçleriyle kenti kontrol eden ayrılıkçılar arasında gece yine çatışma çıktı.

Hükümet güçlerinin konuşlandığı şehrin yakınlarındaki birçok bölgede ayrılıkçılar ile hükumet güçleri arasında dün gece yine çatışmalar çıkarken, bu çatışmalar şehrin en yüksek tepesi konumundaki Karaçun yerleşkesi, Semenevka ve Slavkurort kasabaları ile Slavyansk yakınlarındaki Kramatorsk'ta meydana geldi.

Dün gece geç saatlerde meydana gelen çatışmalarda, taraflar havan topu dahil ağır silahlarla ateş açtı. Ayrılıkçılar, dün gece ayrıca Kharkiv'e bağlı İzyum kentinde hükumet güçlerinin esas güçlerinin konuşlandığı bir askeri birliğe de saldırı düzenledi. Bu arada, bu sabah Slavyansk hava sahasında pilotsuz uçağın uçuş yaptığı gözlendi.

Savunma Bakanlığı, saldırganların İzyum'deki askeri birliğe saldırdığını doğrularken, askerlerin bu saldırıya karşılık verdiğini, çatışma sırasında iki askerin yaralandığını açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov da dün gece Slavyansk yakınlarında meydana gelen çatışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların askeri kampa saldırdığını doğrularken, bu çatışmada hükumet güçlerinin kayıp vermediğini, saldırganların ise birinin etkisiz hale getirildiğini, diğerinin ise yaralı olarak ele geçirildiğini dile getirdi.

Slavyansk'ı kontrolünde tutan ayrılıkçıların lideri Vyaçeslav Ponamaryev ise dün gece taraflar arasında meydana gelen çatışmalarda 7 askerin etkisiz hale getirildiğini kaydederken, bu çatışmalarda bir ayrılıkçının ağır yaralanması sonucunda hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Hükümet güçleri, 2 Mayıs'ta başladığı terörle mücadele operasyonu çerçevesinde, ayrılıkçıların kontrol altında tuttuğu Slavyansk kentinin çevresini kuşatmış durumda, şehrin yakınlarında taraflar arasında sık sık çatışmalar meydana geliyor.