Ukraynalılar Dev Lenin Heykelini Yıktılar (Video)

Ukraynalılar Dev Lenin Heykelini Yıktılar (Video)

Ukrayna'nın ikinci büyük kenti olan Harkov'da, sayıları üç bini aşan Ukraynalı SSCB döneminden kalma en büyük Lenin heykelini büyük bir öfke ve coşkuyla yıktı.

Ukrayna’nın Harkov kentinde toplanan binlerce insan Sovyetler döneminden kalma bir Lenin heykelini yıktı. Ülkedeki en büyük heykellerden biri olan Lenin heykelinin yıkımını binlerce kişi izledi. Kalabalığın heykelin parçalarını hatıra olarak aldığı görüldü. 

Ülkenin Sovyetler Birliği geçmişini temsil eden heykeli yıkmak için toplanan yaklaşık üç bin kişi, “Harkov Ukrayna’dır” sloganı attı ve hükümete desteklerini dile getirdi. Grup, eylemlerine Ukrayna bayraklarını taşıdıkları bir yürüyüş yaparak başladı ve Lenin heykelinin önünde toplandı. 

NAZİ SEMBOLÜ ÇİZDİLER 

Dev Heykele tırmanan Ukraynalı bir kaç kişi “Şerefli Ukrayna” yazısı yazdılar. Azov taburunun bayrağının yanı sıra Ukrayna bayrağı da taşıyan kişiler ise, bir testereyle heykeli kesmeye başladı. 

Heykelin yıkılmasının ardından açıklama yapan polis, “Kültürel mirasa ve kişisel mülkiyete zarar vermek veya yok etmek” suçundan soruşturma başlatıldığını ifade etti. Ne var ki, Ukrayna’nın İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada heykelin yıkılmasının bir suç unsuru oluşturmadığını vurgulayarak, “Lenin? Bırakın yıkılsın” dedi.

Radikal