Ukrayna'da taraflar ateşkes dinlemiyor

Ukrayna'da taraflar ateşkes dinlemiyor

Ateşkese rağmen Donetsk'e top mermileri düşüyor. Bu saldırılardan bir kadın hafif şekilde yaralandı

Ukrayna'nın doğusunda ateşkes ilan edilmesine rağmen Donetsk'in kenar mahallerine top mermileri düşmeye devam ediyor.
Ukrayna ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında imzalanan ateşkese rağmen ülkenin doğusundaki Donetsk çevresindeki yerleşim bölgelerine top ve havan mermilerinin yanı sıra grad roketleri düşüyor. Ateşkesten önceki kadar sık olmasa da dış mahallelerde özellikle gece saatlerinde silah ve bombardıman sesleri duyuluyor.
Donetsk Havalimanı yakınında bulunan Kyivski mahallesindeki bazı sokaklarda 20'den fazla ev gece geç saatlerde başlayan bombardımanda hasar gördü. Bombardımanda bir kadın hafif şekilde yaralandı.
Bir sokağa düşen ancak patlamayan üç havan mermisi etrafında Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Donetsk polisi tarafından güvenlik önlemleri alındı.
Evleri bombardımandan hasar gören Donetskliler etrafta temizlik ve tamir çalışmalarına başladı. Bombardımandan etkilenmeyen bazı evlerden ise eşyaların taşındığı görüldü. Polis ekipleri, bombardımana hedef olan sokaklara gelerek evlerdeki hasar hakkında bilgi topladı. 
Ukrayna'nın doğusunda nisan ayında başlayan silahlı ayrılıkçı hareketi bastırmak için ordu birlikleri aylardır operasyonlar düzenliyordu. Taraflar 5 Eylül'de ateşkes anlaşması yaptı. Çatışmalarda 2 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti.