Ukrayna'da Rus askerleri esir alındı

Ukrayna'da Rus askerleri esir alındı

Ukrayna'da Rus askerleri esir alındı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre olay Ukrayna'nın doğusunda gerçekleşti. Devriye görevi yapan Rus askerlerin iki ülke arasındaki sınırın işaretlenmemiş olduğu bir bölgede yanlışlıkla komşu ülke tarafına geçtiği belirtildi. 

Bakanlık, Rusya askerlerinin karşılarına çıkan Ukrayna birliklerine direniş göstermediğini ve gözaltına alındıklarını bildirdi. 

'12 asker öldü'

Esir alınan askerlerin görüntülerinin sosyal medya üzerinden yayınlayan Ukrayna yönetimi ise Moskova'nın açıklamasını reddetti. Ukrayna Ordu Sözcüsü Andriy Lişenko Rus askerlerin 'yanlışlıkla değil, özel bir görev için Ukrayna topraklarında bulunduğunu' söyledi. 

Lişenko ayrıca son 24 saatte meydana gelen çatışmalarda 12 Ukrayna askerinin öldüğünü belirtti. 

Rus nüfusun ağırlıklı olduğu Ukrayna'nın doğusundaki kentlerde bağımsızlık veya özerklik talebiyle geçen nisan ayında işgal eylemlerine başlayan Rusya yanlısı ayrılıkçılar daha sonra silahlı milislerin desteğiyle Ukrayna ordusuyla çatışmaya girmişti.

Başta Donetsk, Luhansk ve Slavyansk'ta defalarca operasyon düzenleyen Ukrayna ordusu bölgede kontrolü sağlamaya çalışıyor.

Batılı ülkeler Rusya'yı ayrılıkçı isyana destek vermekle suçluyor. Rusya ve Ukrayna devlet başkanları salı günü Belarus'ta toplanarak kriz hakkında görüşecek.

Birleşmiş Milletler'e göre, Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle 2 binden fazla insan hayatını kaybetti. Yaklaşık 300 bin kişi de yerinden oldu.

Kaynak: Reuters