Ukrayna'da çatışmalar yeniden başladı: 4 ölü

Ukrayna'da çatışmalar yeniden başladı: 4 ölü

Ukrayna'da ateşkesi bu sabah sonlandırdığını duyuran devlet Başkanı Poroşenko, ayrılıkçılara karşı her türlü mücadelenin yapılacağını söylemişti. Açıklamanın hemen ardından operasyonlar ve çatışmalar başladı

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde yer alan Kramatorsk'ta bir minibüse açılan ateş sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. 
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla bir süredir devam eden ateşkesi askıya aldığını bildirmesinin ardından bölgede çatışmalar başladı. 
Sabah saatlerinde Kramatorsk'ta bir minibüse açılan ateş sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, ölenlerin sivil olduğu öğrenildi.
Donetsk şehri Karlovka bölgesinde ise Ukrayna ordu birlikleri ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında sabah saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmaların Donetsk'e giden karayolu üzerindeki köprüde yoğunlaştığı öğrenilirken, ayrılıkçıların şehre giden yolu konteynerlerle kapattıkları, Ukrayna ordu birliklerinin çatışmalarda tank ve ağır silahlar kullandığı, çatışmaların yer yer sürdüğü kaydedildi.
Öte yandan Donetsk Belediyesi internet sitesinden yapılan açıklamada ise şehir merkezi üzerinde sabaha karşı Ukrayna uçaklarına Kiev mahallesinden ayrılıkçılar tarafından ateş açıldığı duyuruldu.
UKRAYNA GERÇEK BİR SAVAŞIN İÇİNE GİRMİŞTİR
Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesinin gerçek bir savaşın içine girdiğini söyledi.
Yatsenyuk, Kiev'de katıldığı uluslararası toplantıda yaptığı konuşmada, "Ukrayna gerçek bir savaşın içine girmiştir. Ukrayna askeri, ekonomik ve enformasyon gibi farklı alanlarda yürütülen bir savaşın içine girmiştir" dedi.
Ukraynalıların gerçekleri bilmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Yetsenyuk, ülkesinin bu olaylardan temizleneceğini kaydetti.
Öte yandan Ukrayna Parlamentosu, Verhovna Rada Başkanı Aleksander Turçinov, bugünkü genel kurul oturumunda, milletvekillerine Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlılarına yönelik sürdürülen terörle mücadele operasyonlarıyla  ilgili bilgi verdi.
Sabah saatlerinde yapılan ve 295 milletvekilinin bulunduğu oturumda Turçinov, "Bu sabah erken saatlerde savunma bakanımızla görüştüm, terörle mücadele operasyonları tekrar aktif hale getirilmiştir. Silahlı kuvvetlerimiz, teröristlerin kalelerine ve üslerine ağır darbeler vurmaktadır" dedi.