Ukrayna'da Çatışmalar Sürüyor  27 Ölü

Ukrayna'da Çatışmalar Sürüyor 27 Ölü

Ukrayna'da devam eden çatışmalarda son iki günde ikisi Ukrayna askeri en az 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında, son iki günde çıkan çatışmalarda, 25'den fazla ayrılıkçının ve 2 Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi. 26 Ukrayna askerinin de yaralı olduğu bildirildi.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, son 24 saatte ayrılıkçıların aralarında yerleşim alanlarının da bulunduğu noktalara 61 kez saldırı düzenlediği kaydedilirken, bu saldırılarda aralarında Debaltsevo, Troitskoe, Sanzharovka, Redkodub, Çernuhino, Zolotoe ve Novogrigorovka kasabalarının bulunduğu 15 yerleşim alanının hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, ayrılıkçılarla çıkan çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiği ifade edilirken, 26 askerin de yaralandığı kaydedildi. Doğudaki operasyonlarda son 24 saatte ayrılıkçıların 25'ten fazla kayıp verdiği, bu çatışmalarda ayrıca ayrılıkçılara ait 7 askeri aracın da yok edildiği vurgulandı.

Ukrayna'nın doğusundaki gerginliğin son dönemde yeniden yükselmesiyle bölgedeki çatışmalar ve can kayıpları da artarken, son olarak taraflar arasında Minsk'te yapılan Üçlü Temas Grubu Toplantısında, doğudaki gerginliğin giderilmesine ilişkin herhangi bir uzlaşma sağlanamamıştı. Bunun üzerine, dün sürpriz bir ziyaretle Kiev'e gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile doğudaki sorunun çözümüne ilişkin görüşmelerde bulunarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunmak üzere ortak öneriyi hazırlamıştı.