Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi: 34 ölü

Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi: 34 ölü

Ukrayna'nın doğusunda şiddet giderek tırmanıyor. İç savaş havasının hakim olduğu bölgelerden Slavyansk'ta dün geceden beri devam eden çatışmalarda 30 Rusya yanlısı silahlı kişi ve 4 Ukrayna askeri öldü. 20 Ukrayna askerinin de yaralı olduğu bildiriliyor

Ukrayna iç savaşa doğru sürükleniyor. Ülkenin doğusundaki çatışmalar giderek şiddet kazanıyor. Çatışmalar Slavyansk, Odessa ve Donetsk kentlerinde yoğunlaşmış durumda. Dün gece başlayan çatışmalarda, 30 Rusya yanlısı silahlı kişi ve 4 Ukrayna askeri öldü.
Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Slavyansk kentinde dün akşam saatlerinde başlayan çatışmalar gece boyunca devam etti. Çatışmalarla ilgili açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, 30 Rusya yanlısı ayrılıkçıyı öldürdüklerini, 4 Ukrayna askerinin de çatışmalar sırasında öldüğünü söyledi. Açıklamasını bu sabah gerçekleştiren Avakov 30 sayısının tahmini olduğunu, bunun daha fazla olabileceğini de ifade etti. 
Rusya yanlısı gruplar ise Avakov'un açıklamasının gerçeği yansıtmadığını, kendilerinden sadece 4 kişinin öldüğünü ileri sürdü. Ayrılıkçı grup ayrıca, gece çıkan çatışmalarda 4 kayıp vermelerine rağmen Ukrayna ordusunun Slavyansk'a girmesine engel olduklarını savundu.
Ukrayna'da 800 kadar silahlı Rusya yanlısı milis olduğu belirtiliyor;

DONTESK HAVAALANI UÇUŞA KAPATILDI
Donetsk Havaalanı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada kentteki, tüm uçuşların süresiz olarak durdurulduğu belirtildi.
Karar, Ukrayna'da gerginliğin ve Rusya yanlılarıyla ordu birlikleri arasındaki çatışmalarının artmasından sonra alındı ancak yapılan açıklamada uçuşların durdurulmasına herhangi bir gerekçe gösterilmedi.Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk şehrinde dün yaşanan çatışmalarda 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetmişti.
Ukrayna resmi makamlarından alınan bilgiye göre dünkü çatışmalarda Rusya yanlısı militanlar Ukrayna ordusuna ait bir helikopteri düşürdü.
RUSYA KARADENİZ'DEKİ DONANMASINI GÜÇLENDİRİYOR
Ukrayna'da çatışmalar şiddetlenirken Rusya ordusu da diğer taraftan Karadeniz'deki donanmasını güçlendiriyor. Karadeniz'deki donanmaya yeni savaş gemilerinin katılacağını açıklayan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kırım yarımadası limanına yakın bölgede konuşlu donanmaya yeni nesil gemilerin katılacağını belirtti.
Rusya'nın en büyük donanmalarından biri yıllardır Kırım açıklarında konuşlu olarak bulunuyor. Rusya bu limanı Ukrayna'dan kiralıyordu. Ancak Kırım'ı ilhak etmesiyle birlikte Kırım limanını da elde eden Rusya buradaki donanmasını güçlendirme kararını uygulamaya koydu.