Ukrayna'da ateşkes konusunda anlaşmaya varıldı

Ukrayna'da ateşkes konusunda anlaşmaya varıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın doğu bölgesinde kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğu bölgesinde kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Putin ve Poroşenko'nun bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, Donetsk ve Lugansk'ta kalıcı ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya vardığı duyuruldu. Açıklamada, iki liderin krizin yaşandığı Ukrayna'nın doğusunda barışın sağlanması için atılacak adımlar konusunda görüş birliğine vardıkları kaydedildi.
Putin ve Poroşenko, ağustos sonunda da Belarus'ta bir araya gelmiş, iki liderin Ukrayna'daki krizin çözümüne ilişkin farklı fikirlere sahip olduğu ancak tansiyonun düşürülmesi gerektiği konusunda anlaştığı bildirilmişti. Ukrayna ordusu, nisandan bu yana ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçı hareketi bastırmak için operasyonlar düzenliyor. Çıkan çatışmalarda bugüne kadar yaklaşık 2 bin 600 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Kiev yönetimi ayrılıkçı harekete Rusya'nın askeri destek verdiğini, Rus askerlerinin Ukrayna topraklarına girdiğini savunurken, Moskova bunları reddediyor.