Ukrayna: Rusya Büyük Bir Savaş Başlattı

Ukrayna: Rusya Büyük Bir Savaş Başlattı

Ukrayna Savunma Valeriy Heletey, Rusya'nın saldırılarıyla ilgili 2. Dünya savaşından bu yana benzeri görülmeyen bir savaş yorumunu yaptı.

Ukrayna Savunma Bakanı, Rusya'nın büyük bir savaş başlattığını ve bunun on binlerce insanın ölümüne neden olabileceğini söyledi. Açıklama, Ukrayna askeri birliklerinin ülkenin doğusundaki Luhansk havaalanından çekilmek zorunda kalması ardından yapıldı.

"KAYIPLAR ONBİNLERLE ÖLÇÜLECEK"

"Büyük bir savaş kapımızın önünde geldi" diyen Ukrayna Savunma Valeriy Heletey, bunun 2. Dünya savaşından bu yana benzeri görülmeyen bir savaş olduğunu belirtti. Heletey açıklamasını dün Facebook'ta yaptı. Heletey, "Maalesef böyle bir savaşta kayıplar yüzlerle değil binlerle ve on binlerle ölçülecek" dedi. Rusya ise Ukrayna'nın ve Batı'nın iddialarını reddederek Ukrayna'daki isyancılara asker ve teçhizat yardımı yapmadığını belirtiyor.

UKRAYNA ASKERLERİ GERİ ÇEKİLİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'bu tür açıklamaların medeni bir devletin savunma bakanı tarafından yapılıyor olmasına inanmanın zor olduğunu' söyledi. Pazartesi günü Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda, Rus yanlısı ayrılıkçılar avantaj kazanırken, Ukrayna güçleri geri çekilmek zorunda kaldı.