Üç Üke Suriye Askerlerini Bombalamış

Üç Üke Suriye Askerlerini Bombalamış

ABD'nin başını çektiği koalisyonun hafta sonu Deyr ez Zor'daki Suriye birliklerine düzenlediği hava saldırısına, İngiltere, Avustralya ve Danimarka uçakları katıldı.

Suriye'de kırılgan ateşkes bir haftayı doldururken, hafta sonu Deyr ez Zor'da Suriye ordusundan en az 62 askerin öldüğü bombardımanın ayrıntıları ortaya çıkıyor.


ABD'nin başını çektiği koalisyonda yer alan İngiltere, Avustralya ve Danimarka, hava saldırısına katıldıklarını duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsü, operasyona destek verdiklerini söyledi. Açıklama, bakanlığın resmi Twitter hesabından da yayınlandı.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise, "Koalisyon komutanları, bölgedeki Rus komutasından gelen tavsiyeyi alır almaz sorti sonlandırıldı. Kaybedilen hayatlar ve yaralanan Suriyeli personel nedeniyle pişmanız. Şu anda kazayla ilgili söyleyebileceklerim bunlar" dedi.

Danimarka Silahlı Kuvvetleri de, yaptığı açıklamayla saldırıda yer aldığını ilan etti. Açıklamada, "İki Danimarka F-16’sı diğer ülke uçaklarıyla birlikte bu saldırılara katıldı. Bu saldırılar, Suriyeli askerlerin vurulduğunun Rusya tarafından raporlanmasının ardından ivedilikle durduruldu" denildi.

En az 62 askerin öldüğü hava saldırısının ardından, Suriye'deki en önemli aktörler ABD ve Rusya karşı karşıya gelmişti. 9 Eylül akşamında ateşkesi ilan eden iki dev, pazartesi akşamından bu yana Halep'e BM yardımının götürülmesini sağlayamadı.

Washington, Suriye askerlerinin 'yanlışlıkla' vurulduğunu söylerken, Moskova ABD'yi ağır şekilde