Üç PKK'lı Öldürüldü, 20'si Teslim Oldu

Üç PKK'lı Öldürüldü, 20'si Teslim Oldu

Mardin, Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de üç PKK'lının öldüğü, 20'sinin ise teslim olduğu açıklandı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de 20 PKK'lının teslim olduğunu, Iğdır'da çıkan çatışmada bir örgüt mensubunun öldürüldüğünü açıkladı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise 2 PKK'lı saldırgan öldürüldü. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "Iğdır İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen Pusu/Dinleme faaliyeti esnasında, Jandarma Unsurlarımız ile Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan silahlı çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

Müteakiben, saat 16.05 sularında Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 10 araç durdurularak Iğdır-Doğubayazıt karayolu kesilmiş ve bir TIR yakılmıştır. Olay üzerine, bölgeye sevk edilen Jandarma Unsurlarını gören Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensubu 20 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olmuştur."
MARDİN'DE İKİ PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Mardin'in Nusaybin ilçesinde Hükümet Konağı'na yönelik silahlı saldırıda 2 polisi yaralayan 2 PKK'lı ölü ele geçirildi. Akşam saat 21.30 sularında bir grup PKK'lı Hükümet Konağı'na uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.
Çatışmada 2 Özel Harekat polisi yaralandı. Çatışmanın ardından olay yerinden kaçan teröristleri yakalamak için operasyon düzenleyen polis timleri, teröristlerle yeniden sıcak temas kurdu. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı, silahları ile birlikte ölü ele geçirildi. Kaçan diğer PKK'lıların yakalanması için operasyonların devam ettiği belirtildi.
KARS'TA MAYINLI SALDIRI
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde zırhlı askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 3 asker yaralandı.

PKK tarafından, Sarıkamış ilçe merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan 57’nci Piyade Komando Tabur Komutanlığı yolunun 2’nci kilometresinde, askeri personeli taşıyan zırhlı araçların geçtiği sırada uzaktan kumandalı olduğu tahmin edilen bomba patlatıldı.

Patlamanın şiddetiyle askeri zırhlı araç yan yatarken, araçta bulunan 8 askerden 3’ü hafif yaralandı. Yaralı askerler Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, askerlerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
TUNCELİ'DE POLİSE BOMBALI ARAÇLA SALDIRI
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde seyir halindeki özel harekat polislerine ait araca bombalı saldırı düzenlendi.
Özel harekat aracının geçişi esnasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda 1 özel harekat polisi yaralandı.
Yaralı polis memuru Ovacık İlçe Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. Polis memurunun durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.
ŞIRNAK'TA ROKETLİ SALDIRI
Şırnak'ın Silopi ilçesinde,  PKK mensuplarınca polisevi ile polis karakoluna roketatarlı ve silahlı saldırı düzenlendi.
PKK mensupları, Başak Mahallesi'ndeki 99. Nokta Polis Karakolu ve Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan polisevine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle saldırganlar karanlıktan faydalanarak kaçtı.
Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
İZMİR'DE İKİ PATLAMA
Öte yandan, İzmir'in Bornova ilçesinde polisin Çamdibi Polis Merkezi ve MHP Bornova İlçe Başkanlığı'na bağlı temsilcilik önünde şüpheli paketi fark ederek, çevre güvenliğini almasından kısa süre sonra 5'er dakika aralıkla 2 patlama meydana geldi. Olayda maddi hasar meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre Çamdibi Pazaryeri yanında bulunan Çamdibi Polis Merkezi'nin yan sokağında şüpheli paket olduğunu fark eden polis, çevre güvenliğini alarak bomba imha uzmanı ekip çağırdı. Ekip beklendiği sırada, karakol yan sokağındaki ve yakınında yer alan MHP Bornova İlçe Başkanlığı Çamdibi-Altındağ temsilciliği önündeki şüpheli paketlerde 5 dakika arayla 2 patlama meydana geldi.
Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Patlamalar nedeniyle olay yeri yakınlarında bulunan araçlarda hasar oluşurken, paketlerin şüpheli görülerek çevre güvenliği alınmasının muhtemel yaralanma ve can kayıplarının da önüne geçtiği belirtildi.
Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, patlamaların meydana geldiği alanlarda inceleme başlattı.
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, akşam saatlerinde karakolun yan sokağı ve çok yakınında bulunan bir partinin temsilciliği önünde 2 patlamanın yaşandığını bildirdi.
Konuyla ilgili uzman ekiplerin inceleme başlattığı bilgisini veren Uzunkaya, "Olayda ölen ya da yaralanan yok. İncelemeyi detaylı şekilde sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.
ŞIRNAK'TA JETLER PKK HEDEFLERİNİ VURDU
PKK'nın Şırnak'ta askeri üs bölgesine saldırı düzenlediği, bunun üzerine savaş jetlerinin havalandığı öğrenildi. Havalanan jetler örgüte ait mevzileri vurdu.
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'nın Şırnak'ta üs bölgesine saldırı düzenlediğini bunun üzerine iki F-16 savuş uçağının havalanarak belirlenen hedefleri vurduğunu duyurdu.
ŞIRNAK'TA ÖZERKLİK OPERASYONU
Şırnak'ta 'özerklik' açıklamasında bulunan DBP İl Başkanı, Belediye Başkanı ile parti yöneticilerinin de evlerinin bulunduğu 10 adrese polisin düzenlediği operasyonda, 1 belediye meclis üyesi ile 2 DBP yöneticisi gözaltına alındı.
Şırnak'ta Belediye Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan, Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, DBP'li yöneticiler ve vatandaşlar ile birlikte Yeşilyurt Mahallesi'nde önceki gün basın açıklaması yapan DBP İl Başkanı Salih Gülenç, 2013 yılında Abdullah Öcalan'ın başlattığı barış ve müzakere sürecinden bu yana hükümetin hiçbir adım atmadığını öne sürdü. Gülenç Şırnak Halk Meclisi olarak devleti reddetmediklerini, ancak kentte bulunan tüm devlet kurumlarının meşrutiyetinin kendileri için kalmadığını söyledi.
DBP İl Başkanı Salih Gülenç, "Kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu şekliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra da gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizde kendimizi de bizler yöneteceğiz. Başkalarına yönettirmeyeceğiz" dedi.
DBP İl Başkanı Salih Gülenç'in bu açıklamasının ardından bugün saat 06.00 sıralarında Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kabul, belediye meclis üyesi Kamil Külter, DBP Şırnak İl Başkanı Salih Gülenç, yardımcısı Zozan Anık, DBP Merkez İlçe başkanı Ramazan Oğur, DBP'li yöneticiler Leyla İşlek, Salih Ürek, İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal'ın evlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda evlerinde bulunan DBP il yöneticilerinden Salih Ürek, Leyla İşlek ile Belediye Meclis Üyesi Kamil Külter gözaltına alınırken, diğer isimler ise evlerinde bulunamadı. Leyla İşlek'in evine operasyon yapılmasına toplanarak tepki gösteren vatandaşların dağılması için polisin havaya ateş açtığı öğrenildi.