Üç bakan mal varlıklarını böyle açıkladı

Üç bakan mal varlıklarını böyle açıkladı

Zafer Çağlayan, oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın hesabına Altınbaş AŞ’den 25 Haziran 2013’te gönderilen 2 milyon 537 bin lira ile diğer oğlu Ahmet Çağan Çağlayan’dan kendisine borç gönderilen 1 milyon 50 bin liranın kaynağını iki çocuğunun düğünlerinde takılan

AK Partili üç eski bakan için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nda bakanların mal varlıkları tartışma konusu oldu. Erdoğan Bayraktar dışında diğer üç bakanın kayıtlı gelirlerindeki artışın orantılı olmadığı iddia edildi. Haklarında Yüce Divan kararının tartışıldığı üç bakan, gelirlerindeki artışı komisyona gönderdikleri belgelerle kanıtlamaya çalıştı.

AK Partili üç eski bakan, MASAK uzmanının malvarlıklarıyla ilgili bilirkişi raporuna yanıt olarak Meclis Soruşturma Komisyonu’na üç yeni başvuru yaptılar.
 
Erdoğan Bayraktar dışında, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, bilirkişinin “kayıtlı gelirleriyle orantılı değil” dediği bazı mallarıyla ilgili kaynaklarını açıkladılar.

"2013 KAYITLARINA İTİRAZ" 
 
Eski bakanlar, kendileri ve çocuklarının üzerine olan şirketlerin muhasebe kayıtları ve yevmiye defterlerini göndererek şirketlerinin kârlarını servetlerinin kaynaklarından biri olarak gösterdiler. Egemen Bağış ayrıca ailesinden kalan malların tapularını Komisyon Başkanlığı’na gönderdi. Ayrıca üç bakan da “2103 dışındaki kayıtların komisyonun görev ve yetki alanına girmediğini” savundular.
 
Bu konu komisyonda uzun tartışmalara neden oldu. CHP’li üyeler, operasyon 2103’te de olsa bakanların tüm bakanlık döneminin inceleme kapsamında olduğunu, komisyonun böyle sınırlanamayacağını savundular.

ÇAĞLAYAN'DAN DÜĞÜN SAVUNMASI 
 
Zafer Çağlayan, oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın hesabına Altınbaş AŞ’den 25 Haziran 2013’te gönderilen 2 milyon 537 bin lira ile diğer oğlu Ahmet Çağan Çağlayan’dan kendisine borç gönderilen 1 milyon 50 bin liranın kaynağını iki çocuğunun düğünlerinde takılan takılar olarak göstermişti. Bilirkişi raporunda bu konuda “Altınların hangi tarihte, kim tarafından götürüldüğüne ilişkin bir bilgiye ise yer verilmediği” belirtilmişti.
 
Bununla ilgili de komisyona belge gönderen Çağlayan, kuyumcudaki işlemde 4 bin Cumhuriyet altını bozdurduğunu beyan etti. Bilirkişi, bakanların yeni dilekçeleri ve beyanları ile önceki raporu karşılaştırarak yeni bir rapor yazacak.