"Üç Aday Belirleyemiyor, Ülkeyi Nasıl Ödeyecek"

"Üç Aday Belirleyemiyor, Ülkeyi Nasıl Ödeyecek"

A Haber’de Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan “Yüzde Yüz Siyaset”te dün akşam “CHP’de aday revizyonunun ardından büyüyen kriz” masaya yatırıldı...

Avukat Kezban Hatemi, SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün de katıldığı programa CHP'nin 2010 yılından bu yana dizayn edildiğini söyleyen partinin Eski MYK Üyesi Savcı Sayan'ın açıklamaları damga vurdu. İşte "Aday sürecini bile yönetemeyen CHP Türkiye'yi nasıl yönetsin?" diyen Sayan'ın olay sözleri:

"CHP BARONLARIN ELİNE GEÇİYOR" 

CHP'ye 2010'da bir operasyon yapıldı, 3 ayağı vardı: Baykal gitmeli, adayları dizayn etmeliyiz, örgütü ele geçirmeliyiz. Baykal ile bağlantısı olan tüm adaylar gitti. Örgüt farkına varmayıp kazana atlarsa CHP tamamen baronların, caronların, öküzlerin, tosunların eline geçecek. Biz CHP üzerindeki dizaynı biliyoruz. 17 ve 25 Aralık operasyonu ile Gezi olayının arkasındaki güç CHP'yi de dizayn eden güçtür. 

"CHP ÜÇ ADAY BELİRLEYEMİYOR, ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEK?" 

CHP'de düzensizlik var. Hükümet adaylarını belirlemiş, metro köprülerini açıyor, son gün aday listeleri artık ilçe seçim kurullarına verilecek, CHP hala adaylarını belirleyememiş. Aday sürecini yönetemeyenlerin ülkeyi yönetirim iddiasıyla ortaya çıkmalarına akıl erdiremiyorum. Vatandaş da buna inanmıyor. Ben Doğu'dan geliyorum, köyleri dolaştım, Köydeki Mehmet Ağabey bile diyor ki "CHP üç aday belirleyemiyor bu memleketi nasıl yönetecek?" Haklı. CHP'nin adayları asansörde nasıl, hangi kararlara göre değişiyor? Parti meclisinin kararları asansörde mi alınıyor? Bunları düşününce bu yönetim bir dakika bile duraksamadan istifa etmeli diyorum. 



"ÇİLLER KILIÇDAROĞLU'NU İSTEMEDİ" 

CHP'de 2010'dan beri depremler yaşanıyor. Navigasyon paramparça, 20 yıl emek verdik bizim emeğimizin üzerine, tefeciler, sağcılar, ülkücüler oturmuş. Bize de susun diyorlar. Efendim Erdoğan'ı düşürmek için susmanız lazım diyorlar. Erdoğan Yunanistan devlet başkanı mıdır? Erdoğan yüzde 50'yi nereden alıyor? Ağrı'dan, Diyarbakır'dan, Kars'tan almıyor mu? Seçmene hakaret ediliyor. Biz bunu tartışıyoruz Kılıçdaroğlu, Erdoğan diktatördür diyor, bizim gibi konuşanlara için de Meclis'te yumruğunu masaya vuruyor "Atın bunu dışarı" diyor. Senin babanın partisi mi yahu? Sen kimi atıyorsun? Biz bu partide dirsek çürüttük. Sen 2002'den önce DYP'ye gittin, Çiller seni milletvekili yapmadı.