TÜSİAD Başkanı'ndan Cemaat Çarkı!

TÜSİAD Başkanı'ndan Cemaat Çarkı!

Cemaate dönük suçlamaları değerlendirdiği bir röportajda "Paralel devlet göremiyorum" diyerek dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer çark etti. Dinçer, bu kez de "'Ortaya çıkmış paralel devlet görmüyorum' lafı 'paralel devlet yok' anlamına gelmiyor" ded

 

Cemaate dönük suçlamaları değerlendirdiği bir röportajda "Paralel devlet göremiyorum" diyerek dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer çark etti. Dinçer, bu kez de "'Ortaya çıkmış paralel devlet görmüyorum' lafı 'paralel devlet yok' anlamına gelmiyor" dedi.

ORGANİZE BİR İŞ BELLİ

Röportajından 10 gün sonra basınla buluşan Dinçer, YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun açıklamalarına imza atmaya hazır olduğunu söyledi. Dinçer, "Cumhurbaşkanı ile bakanların eş zamanlı tapelerinin servis edilmesi bunun arkasında organize bir iş olduğunu gösteriyor. Ama bunun ortaya çıkarılması lazım. Ben Ergenekon'a, Balyoz'a inandım ama bugün neredeyiz bilmiyorum. Paralel devlet ciddi bir iddiadır. Ortaya çıkarılması gerekir. TÜSİAD'ın bununla ilgili farklı bir pozisyonu olamaz ki... Biz de bunun ortaya çıkarılmasını isteriz. Bu konuda hiçbir TÜSİAD üyesinin başka fikri olamaz" diye konuştu.

PARALEL'İ İSTEMEYİZ

Dinçer röportajda kendisine 'Paralel devlet konusunda TÜSİAD'ın bir misyonu var mı?' sorusu yöneltildiğini hatırlatarak, "Ben de 'Bunu MİT, yargı, devlet ortaya çıkaracak' dedim. Oradaki manşet sizi yanıltıyor. 'Ortaya çıkmış paralel devlet görmüyorum' lafı 'paralel devlet yok' anlamına gelmiyor" dedi. "Bizim muhatabımız Başbakandır" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Dinçer, Anayasal açıdan konuya yaklaştıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın eleştirileri, politika önerilerinin muhatabı hükümettir. Söylemeye çalıştığımız buydu" dedi.