Türköne: AKP Kapatılsın, Sosyal Medya: Mümtazer Kanadoğlu

Türköne: AKP Kapatılsın, Sosyal Medya: Mümtazer Kanadoğlu

Daha önce Zaman Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığı yazılarda skandal olarak nitelendirilebilecek düzeyde...

Daha önce Zaman Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığı yazılarda skandal olarak nitelendirilebilecek düzeyde tehditvari ifadeler kullanarak büyük tepki çeken Mümtazer Türköne bu akşam bir çıkış daha yaptı. 

"AK PARTİ KAPATILMALI"

Habertürk'te bir programa katılan Türköne, gelinen süreçte AK Parti'nin kapatılması gerektiğinisöyledi. Türköne, daha program başlar başlamaz söze ilk olarak "kapatma" meselesiyle girerek, programda bu konunun tartışılmasını sağladı. 

Yüzde 50 oy oranıyla iktidara gelen bir partinin kapatılmasını isteyecek kadar ileri giden Türköne'ye hem stüdyodaki konuklardan hem de sosyal medyadan yoğun tepkiler geldi.

.

 

MURAT YILMAZ: MEŞRU YOLLARLA NETİCE ALAMAYINCA...

Konuklardan Dr. Murat Yılmaz, Türköne'nin bu sözleri karşısında "meşru yollarla netice alınmayınca, meşru yollarla yüzde 50 oy almış bir partiyi kapatmak gibi iddialar çıkabiliyor"diyerek sandığa işaret etti. 

TÜRKÖNE'DEN İKİNCİ VAHİM CÜMLE!

Yılmaz'ın sandığı adres göstermesi üzerine Mümtazer Türköne, Türk demokrasi tarihine kara leke olarak işleyecek bir cümle kurdu. Türköne "sandıkta eşit şartlarda rekabet etmiyor siyasi partiler şu anda, iktidar partisinin bir üstünlüğü var" diyerek, sandık dışı yollara başvurmanın gerekliliği konusuna vurgu yapmaya çalıştı. 

Türköne'nin bu sözlerine Murat Yılmaz "en büyük üstünlüğü yüzde 50 oy almış olması" şeklinde karşılık verdi. 

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: 

BÜROKRATİK VESAYET DE HEP BU YOLU KULLANDI

Zaten baştan beri, paralel yapı dediğimiz şeyin daha önceki örneklerinde olduğu gibi, bürokratik vesayet anlayışının temel mantıklarından birisi, çoğunluk partisini yönetemez hale getirecek bir yargı freni, yargı muhalefeti oluşturmak.

PARTİYİ ÇALIŞAMAZ HALE GETİREMEZSEN, KAPAT! 

Eğer bu başarılı olmazsa, o partiyi kapatmak. Bu 27 Mayıs'tan sonra, Anayasa Mahkemesi kurulduktan sonraki Türkiye'deki siyasi sistemin işleyiş mantığıydı. Kendinizce uygun görmediğiniz siyasi partileri şu veya bu sebeple kapatıyordunuz. 

ORHAN MİROĞLU: MUHALEFET BİLE BUNU SÖYLEMİYORKEN SİZ NEDEN SÖYLÜYORSUNUZ?

Programın konuklarından Orhan Miroğlu ise, Türköne'nin sözlerine şaşırtığını belirterek "sana soruyorum şimdi, lütfen dolaylı-dolaysız cevaplar verme, doğru cevap ver. Bir parti eğer bugün senin söylediğin gibi böyle bir üstünlük elde etmişse, bu partinin kapatılmasının talebi senin gibi bir aydından mı gelir, yoksa CHP'den, MHP'den ya da BDP'den mi gelir? Neden onların böyle bir talebi olmuyor da, senin böyle bir talebin oluyor?"

Türköne, Miroğlu'nun bu sözlerine "benimki bir öngörü" şeklinde cevap verdi. 

"BAŞLAR YERE DÜŞECEK" DEMİŞTİ

Mümtazer Türköne, geçtiğimiz haftalarda Zaman'daki bir yazısında "Terazi tartacak ve adaletin keskin kılıcı inecek ve bazı başlar yere düşecek." ifadesini kullanmış, bu sözlerinden dolayı büyük tepki çekmişti. 

SOSYAL MEDYADA İNFİALE SEBEP OLDU

Zaman yazarı Türköne'nin bu sözlerine sosyal medyada yoğun şekilde tepki twitleri atıldı. 

Bazı kullanıcılar yoğun olarak Türköne hakkında "Sabih Kanadoğlu" göndermesinde bulundular. 

İşte o twitlerden bazıları...