Türkmenler IŞİD'e karşı eğitim alıyor

Türkmenler IŞİD'e karşı eğitim alıyor

Irak'ta IŞİD'in kontrolündeki Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesinden 6 bin Türkmen'in askeri kamplarda eğitim gördüğü bildirildi.

Bölgedeki Türkmenlerin ileri gelenlerinden Haydar Ali Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in haziran ayının sonlarında Telafer'de kontrolü ele geçirmesinin ardından buradaki bir çok kişinin güney kentlerine sığındığını belirtti. Bu çerçevede bölgeyi terk eden Telafer sakinlerinden yaklaşık 6 bin Türkmenin Necef ve Kerbala kentlerindeki ordu kamplarında silah eğitimi aldığını aktaran Çolak, bu kişilerin ordununun Telafer'i kurtarmak için düzenleyeceği operasyonlara katılmayı planladığını kaydetti.
Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. IŞİD, Irak ordusuyla 2 hafta süren çatışmaların ardından 25 Haziran'da da Telafer'in kontrolünü ele geçirmişti.
Kaynak: AA