Türkmen Komutan Elazığlı Ülkücü Çıktı

Türkmen Komutan Elazığlı Ülkücü Çıktı

Rus pilotları havada vuran Türkmen komutan Elazığlı ülkücü çıktı

Vurulan Rus uçağından atlayan pilotları henüz havadayken vurduklarını DHA’ya açıklayan Türkmen komutan Alparslan Çelik’in, Elazığ’ın Keban ilçesi eski MHP’li belediye başkanı Ramazan Çelik’in oğlu olduğu ortaya çıktı.
 
Türk jetlerinin Suriye sınırında Rus savaş uçağını vurmasının ardından iki pilot fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan atlamış, paraşütlerini kullanıp, kurtulmak istemişti. Pilotlardan biri yerde bekleyen ‘Türkmen’ muhalifler tarafından havada vurularak öldürülmüştü. Diğer pilotsa kaçmayı başarmış, Suriye rejim güçleri tarafından bulunarak Lazkiye’deki üsse götürülmüştü.
 
Saldırıdan sonra DHA’nın bölgedeki muhabirine yaşananları anlatan Türkmen 2’nci Sahil Tümen Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik, “Pilotların ikisini de paraşütle inerken vurduk” demişti.
 
Türkmenler arasında savaşan Çelik’in, daha önce 1994-1999 ve 2004-2009 yılları arasında 10 yıl Elazığ’a bağlı Keban belediye başkanlığı yapan MHP’li Ramazan Çelik’in oğlu olduğu ortaya çıktı.
 
2014 Temmuz’da Türkmen savaşçılara dahil olan Çelik için babası, Vatan gazetesine şöyle konuşmuştu: “40 yıldır Türk ulusu olarak, Bayrak, Turan ülküsü ile yoğrulduk. O da benim oğlum ve 32 yaşında bir insan. Orada kardeşlerimiz darda, Vatan, bayrak ve kardeşlik için ölmeyeceksek ne için öleceğiz? Oğlum bana, ’baba ben gidiyorum’ dedi. Ben de ’git’ dedim. Şehit olana kadar savaşacaksın, gerekirse ben de gitmeye hazırım.”
 
Elazığlı Türkmen komutanın sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflar arasında kamyonla gönderilmiş üstünde Ülkü Ocakları logoları olan insani yardım paketleri de görülüyor. Türkmenlere, Türkiye’deki ülkücülerden gelen yardımları komutan Çelik teslim almış.