Türkmen Dağında  Sıcak Saatler

Türkmen Dağında Sıcak Saatler

Türkmen Dağında Sıcak Saatler Yaşanıyor

Sabah saatlerinde harekete geçen rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki köyleri havan ve füzelerle bombalarken kara birlikleri ile Türkmen Dağı'nın güney bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor.

AYN İSA ve ZEYTUNA SICAK BÖLGE

Türkmen Dağı'nda Kelez ve çevresi dışında çatışmaların düğümlendiği noktalardan biri de Ayn İsa köyü ve tepesi. Kaynaklar bölgede dün geceden bu yana çatışmalar yaşandığını ve çatışmaların bu sabah itibari ile şiddetini arttırdığını ifade ediyor.

Diğer bir sıcak bölge Türkmen Dağı'nın geçiş noktalarından olan Zeytuna bölgesi. Zeytuna son üç gündür rejim ve Rusya'nın hedefi olurken bu sabah saatlerinden itibaren bombardıman yanında rejimin ve rejim yanlısı Şii militanların saldırılarına maruz kalıyor.

İNSANİ DURUM 'SINIRDA'

Türkiye sınırı yakınlarındaki Yamadi ve Kelez'in yoğun olarak hedef alındığı saldırılarda, çok sayıda ev ile çadırın zarar gördüğü bildirilirken rejimin bölgedeki sığınmacı bölgelerine karşı saldırılarına karşı sessiz kalınması dikkat çekiyor. Bölgedeki insani yardım kurumları çalışanları halen Suriye tarafında sığınmacı kamplarında yaşam mücadelesi veren insanlar için durumun giderek kötüleştiğini belirtiyor