Türkiye'yi Tehdit Etti!

Türkiye'yi Tehdit Etti!

Türkiye, IŞİD'e yönelik önlemler almaya başlayınca örgüt tehditte bulundu.

Türkiye'nin IŞİD yanlısı yayın yapan üç internet sitesini kapatmasının ardından, bu sitelerden darulhilafe.com, baskı ve engellemeler devam ederse buna karşılık verileceğini yazdı.

Türkiye'de güvenlik güçleri Suruç'taki saldırıda en güçlü şüpheli olarak IŞİD'i görüyor. Bunda Türkiye'nin son dönemde IŞİD'e karşı önlemlerin etkili olduğu sanılıyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi John Allen'ın 8 Temmuz'daki Türkiye ziyaretinde, İncirlik Üssü'nün IŞİD'e karşı kullanımına izin verilmesinin ardından 10 Temmuz'da Türkiye'nin birçok kentinde IŞİD militan ve sempatizanlarına yönelik operasyon yapılmıştı.

IŞİD YANLISI 3 İNTERNET SİTESİ KAPATILDI

Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne yönelik tavrı bunlarla sınırlı kalmadı. 14 Temmuz ve 17 Temmuz tarihlerinde IŞİD yanlısı yayın yapan üç internet sitesi enfalmedya.com, takvahaber.net ve darulhilafe.com internet siteleri, Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından kapatıldı.

TİB, Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nin 13 Temmuz 2015 tarihli kapatma kararını uyguladı.

Karara tepki gösteren darulhilafe.com internet sitesi, tağut (put, şeytan) olarak tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti'ni Müslümanlar'a düşmanlık yapmakla suçladı.

'BASKILAR SÜRERSE TÜRKİYE'YE FARKLI SAYFA AÇARIZ'

Yazıda, "Son zamanlarda Türkiye devletinin Müslümanlar'a yönelttiği baskılar açıkça hissedilir olmuştur. Gerek muhacir kardeşlerimizin yakalanması, gerekse Türkiye vatandaşı olan Müslümanlar'ın tutuklanması ve son olarak basın özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışan Türkiye devleti muvahhid Müslümanlar'a düşmanlığını izhar etmiştir" dendi.

TÜRKİYE AÇIK BİR DİLLE TEHDİT EDİLDİ

Yazıda, "Şu ana kadar Türkiye'ye hiçbir saldırı yapmayan ve hiçbir şekilde zarar vermeyen Müslümanlar'ın özgürlükleri kısıtlanmaya ve bu konudaki engellemeleri devam edip artarsa Müslümanlar'ın da buna karşılık verebileceğini unutmasınlar. Bu baskı ve engellemeler devam ederse Türkiye devletiyle farklı bir sayfa açacağımızı duyururuz." ifadelerine yer verilmiş.

/VOA-Amerika'nın Sesi