"Türkiye'ye Müttefik Görünümlü Hainler Darbeyi Destekledi"

"Türkiye'ye Müttefik Görünümlü Hainler Darbeyi Destekledi"

Velayeti: Türkiye'nin müttefiki görünenler, son dakikaya kadar darbeyi destekledi...

İran lideri Ayetullah Hamaney'in Başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, Instagram hesabı üzerinden El-Meyadin kanalının 4 Ağustos Perşembe günü kendisiyle gerçekleştirdiği röportajın resmini paylaşarak röportajda gündeme gelen bazı konulara açıklık getirdi.

Ali Ekber Velayeti kendisine, Türkiye’de yaşanan darbe ve görünürde Türkiye’nin müttefiki olan ülkelerin darbecilere desteği hususunda yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi:
“İran İslam Cumhuriyeti hızlı bir şekilde bu ülkenin yasal hükümetini desteklediğini ifade eden bir duruş sergiledi. Çünkü her nerede olursa olsun, yasal hükümetlere ve demokrasinin ilerleyişine karşı şiddetin ve darbenin her türlüsüne karşıyız.
Ama ilginçtir ki, zahirde Türkiye’nin müttefiki olan ülkeler, darbecilerin başarılı olmaları için son dakikaya kadar çabaladılar ve hatta darbe başarısızlıkla sonuçlandığı zaman El-Arabiya (Suudi Arabistan) kanalı ‘maalesef Türkiye’deki darbe başarısızlıkla sonuçlandı’ açıklamasında bulundu ve daha ilginç olan ise, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’da Erdoğan Hükümetini destekledi ve darbeyi kınadı. Bunu Erdoğan’ın kendisi açıkladı.”
Velayeti, Arabistan ve Siyonist Rejim arasındaki ilişki hakkında sorulan soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Kâbe’nin anahtarlığını yapanların, Müslümanlara karşı hiçbir düşmanlıktan ve onların topraklarını işgal etmekten asla sakınmayan İslam’ın en kötü düşmanına yalvarıyor durumda olmaları, onlarla ilişki kurarak, Müslümanların parasıyla onlara çocukların üzerine yağdırmaları için bomba temin etmeleri, çok esef verici bir durumdur.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de, ‘onlar para verdikleri için, isimlerini BM kara listesinden sildik’ diyerek bu durumu ifade etmiştir. Bunlar, Yemen’de mazlum halkın üzerine bomba yağdırıyor, Suriye Hükümeti aleyhine komplolar kuruyor, IŞİD ve radikal unsurları destekliyor, bebek katili Siyonist Rejim ile birlikte Gazze halkı aleyhine savaşıyor ve Müslümanları ve kutsallarını koruduklarını iddia edip bir nevi siyasi intiharda bulunuyorlar.”