Türkiye'ye Abdulkadir Molla teşekkürü

Türkiye'ye Abdulkadir Molla teşekkürü

Pakistan'daki gösteride bir konuşma yapan Azad Jammu Keşmir eski Başbakanı Atik Ahmed Khan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Molla'nın idam cezasının infazını engellemeye çalıştığını belirterek, Türkiye'ye teşekkür etti

Pakistan'ın Revalpindi şehrinde, Bangladeş'te Cemaati İslami partisi liderlerinden Abdulkadir Molla'nın idam edilmesi protesto edildi. Gösteride bir konuşma yapan Azad Jammu Keşmir eski Başbakanı Atik Ahmed Khan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Molla'nın idam cezasının infazını engellemeye çalıştığını belirterek, Türkiye'ye teşekkür etti.
Gösteride konuşma yapan Khan, "Türkiye Başbakanı, Abdulkadir Molla'nın idam edilmemesi için Bangladeşi aradı. Onlar sadece kendileri için değil aynı zamanda bizim ve Bangladeş'teki mazlumların da sesi oldu. Buradan Türk halkını ve başbakanı selamlıyoruz." dedi.
Daha sonra yaklaşık 30 kişi Bangladeş ve Hindistan aleyhine sloganlar atarak, Hindistan bayrağı yaktı. Protesto sonrası dua eden kalabalık, herhangi bir taşkınlık yapmadan dağıldı.
Bu arada geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş'te Cemaati İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'nın idam cezasına çarptırılması dolayısıyla Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Türkiye'nin idam cezasını kaldırmış bir ülke olduğunu hatırlatan Erdoğan, Bangladeş'in yeni sorunlara değil istikrara ve gelişme çizgisini sürdürmeye ihtiyacı olduğuna işaretle, Hasina'dan Abdulkadir Molla hakkındaki idam cezasının infazına engel olunmasını istemişti.
Bangladeş'teki Cemaati İslami partisinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla, 1971 yılında Bangladeş'in Pakistan'a karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinde savaş suçu işlemesi suçlamasıyla yargılanmış ve hakkında verilen idam kararı geçtiğimiz Perşembe günü uygulanmıştı.