Türkiye'nin Uçak Gemisi İsrail'i Kudurttu

Türkiye'nin Uçak Gemisi İsrail'i Kudurttu

Jerusalem Post gazetesi, Türkiyenin 'uçak gemisi' projesinin İsrail, Yunanistan ve Rum kesiminin "tüm güvenlik hesaplarını" altüst ettiğini savundu

İsrail’in Jarusalem Post gazetesi, Türkiye'de 'İlk yerli uçak gemisi' olarak tanınan Havuzlu Çıkarma Gemisi ihalesinin tamanlanarak projenin uygulamaya geçirilmesi yolunda ilk adımın atılmasının İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin tüm güvenlik hesaplamalarını altüst ettiğini yazdı.

Jerusalem Post, Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından başlatılan MİLGEM Projesi'ni "Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirme yolunda önemli bir adım" olarak niteledi.

Haberde, "Kıbrıs ve İsrail’in görmezden gelemeyeceği bir durum" olarak değerlendirilen geminin İspanyol Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan Juan Carlos I sınıfı L-61 gemisinin aynısı olacağı aktarıldı. Geminin çıkarma ve nakil gemisi özelliklerine dikkat çekilen haberde, "İsrail’in açık denizden, yani Tamar ve Leviathan sahalarından çıkardığı doğalgazı nasıl ihraç edeceğine ilişkin kararının" son gelişmeden etkileneceği iddia edildi.

 

dünyabülteni