Türkiye'nin İsrail Büyük elçisinden Skandal İfadeler

Türkiye'nin İsrail Büyük elçisinden Skandal İfadeler

Türkiye’nin Siyonist İsrail büyükelçisi Kemal Ökem yaptığı konuşmada Siyonist Rejim hakkında Türkiye halkının tasvip etmeyeceği sözler söyleyerek bir skandala imza attı..

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.
 

Büyükelçi Kemal Ökem ve eşi Güldem Ökem’in davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona, İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanüel Nahson, İsrail’deki Türkiyeliler Birliği Başkanı Zali de Toledo, İsrail’de iş yapan Türk firmalarının temsilcileri ile Tel Aviv’de görev yapan çok sayıda büyükelçi ve diplomat katıldı.

Türk ve İsrail milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesaj İngilizce olarak okundu.

Resepsiyonda, İsrail’in kuzeyindeki Kfar Kana beldesinde yaşayan İsrail vatandaşı Çerkez toplumundan çocuklar da Kafkas halk oyunları gösterisi sundu.

Büyükelçi Ökem, resepsiyonda yaptığı konuşmada, İsrail’de büyükelçilik görevine başladığından beri iki halk arasındaki iş birliğini arttırmak için İsrail toplumunun tüm kesimleriyle ilişki halinde olduğunu belirterek, “Mümkün olan her alanda ilişkileri geliştirmeye kararlıyız.” dedi.

İsrail ile Tükiye arasındaki ticarette bu yılın ilk yarısında yüzde 7’lik bir yükselme kaydedildiğini belirten Ökem, Türk şirketlerinin İsrail ekonomsi üzerindeki artan ekonomisinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu aktardı.

Türk Hava Yollarının, İsrail’deki Ben Gurion Havalimanın’dan yıllık olarak taşıdığı bir milyon yolcu sayısı ile bu ülkedeki en büyük yabancı havayolu şirketi olduğunu ifade eden Ökem, İsrail’de mayıs ayında düzenlenen Türk-İsrail İş Formu’nda her iki taraftan 500’den fazla iş adamının 350 iş görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ökem: “Türk ve Yahudi Halkının Yüzyıllara Varan Dostluğu”


Türkiye’nin Siyonist İsrail büyükelçisi Kemal Ökem yaptığı konuşmada Siyonist Rejim hakkında Türkiye halkının tasvip etmeyeceği ifadelere yer verdi.

İsrail’den Türkiye’ye giden turist sayısının bu yıl 300 bini geçmesinin beklendiğine de değinen Ökem yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin İsrail ile olan ilişkileri Türk ve Yahudi halkının yüzyıllara varan dostluğuna dayanıyor.” ifadesini kullandı.

Ökem konuşmasının devamında: “İki ülke arasındaki ilişkilerinde yaşan iniş ve çıkışlara rağmen iki halkın yararına olmak üzere Türkiye ve İsrail önemli birer ortak olmaya devam edecek!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Filistinlilere yaptığı insani yardımın da İsrail ile ilişkilerinin önemli bir boyutunu oluşturduğunu kaydeden Ökem, bu konudaki iş birliğinden dolayı İsrailli yetkililere teşekkür etti.

İsrailli bakandan daha fazla iş birliği çağrısı
İsrail İletişim Bakanı Kara da “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında İsrail hükümetini temsil etmekten memnuniyet ve onur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu çok önemliydi.” dedi.

Türkiye ve İsrail’in ilişkilerinin yıllar içerisinde iniş ve çıkışlar yaşadığını hatırlatan Kara, şunları kaydetti:

“Geleceğe bakmak ve ortak çıkarlarımızı bulmak zorundayız. Her zaman her şeyde anlaşmak zorunda değiliz ancak bölgemizin insanlarının daha iyi bir güvenliğe sahip olması için aramızda güven, saygı ve anlayış çerçevesinde diyalog olmalı. İki ülke de içerden ve dışarıdan risklerle uğraşıyor. Kafamızı kaldırarak önümüze bakmalı ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için çalışmalıyız. İsrail, Türkiye’yi bölgede önemli bir ortak olarak görüyor. Aramızda daha fazla iş birliği ve anlayış çağrısında bulunuyorum.”

Türkiye’nin, Gazze Şeridi’nde Filistin halkına insani yardım götürme noktasında önemli bir rol oynadığını da ifade eden Kara, “İsrail, sivil halkın insani ihtiyaçlarını karşılamak için olduğu ve İsrail vatandaşlarına karşı kullanılmadığı sürece bu konuda Türkiye’yi destekliyor.” diye konuştu.