Türkiye'nin Gündemi (Özet)

Türkiye'nin Gündemi (Özet)

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

ANKARA -Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Siemens CEO'su Joe Kaeser'i kabul edecek.

- Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barrow onuruna resmi akşam yemeği verecek.

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile görüşecek.

3- Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'ndan resmi ziyarette bulanacağı Belarus'un başkenti Minsk'e hareket ediyor.

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

5- TSK'nin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Şehit Kemal Yıldırım Kızılay Anaokulu açılış törenine katılacak.

7- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Karargahı'ndaki Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın Savunma Bakanları Oturumu'na iştirak edecek.

- Canikli, aralarında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Savunma Bakanı James Mattis, İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile İspanya Savunma Bakanı Maria Dolores de Cospedal'in de bulunduğu ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

8- TBMM'den

- Genel Kurulda, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

- Adalet Komisyonunda, İcra ve İflas Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

9- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİSAD'ın "Türkiye'nin Dijital Ekonomiye Dönüşümü Raporu"nun tanıtım toplantısına katılacak.

10- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kooperatifçilik e-Sertifika Programı (Koop-ES) tanıtım toplantısına iştirak edecek.

11- TÜİK, ocak ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

12- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda konuşacak.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı" adlı dramatik sahne gösterisini izleyecek.

14- Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasına Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

15- Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlıyor.

FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edilecek. Duruşma Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün avukatlık yapılanması kapsamında, tutuklu eski savcı avukat Gültekin Avcı'nın, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına, Çağlayan'da başlanacak.

- FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantı ile kalkışma günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit edilmesine ilişkin 51'i tutuklu, 4'ü firari 132 sanığın yargılanmasına, Silivri'de devam edilecek.

- Darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı dava, Silivri'de sürecek.

- Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi konferans salonunda devam edilecek.