'Türkiye'den güçlü tavır bekliyorduk'

'Türkiye'den güçlü tavır bekliyorduk'

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD'in Kuzey Irak'a yönelik saldırısı sırasında Türkiye'den daha büyük bir askeri destek beklediğini açıkladı.Arap medyasına konuşan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD saldırıs

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD'in Kuzey Irak'a yönelik saldırısı sırasında Türkiye'den daha büyük bir askeri destek beklediğini açıkladı.
 
Arap medyasına konuşan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD saldırısı sırasında Kuzey Irak'a yardım konusunda Türkiye'nin temkinli davrandığını hissettiğini belirtti.

Barzani, "Türkiye'den daha güçlü bir tavır bekliyorduk. Türkiye net ve kesin bir karar alma konusunda temkinliydi" dedi.

Kürt lider Mesud Barzani bunun gerekçelerini de, Cumhurbaşkanlığıseçimleri ve IŞİD'in elindeki 46 rehineye bağladı.

Türkiye'nin yardımda bulunduğunu da söyleyen Barzani, "Ama dediğim gibi Türkiye'nin tavrının daha güçlü olmasını bekliyorduk" ifadesini kullandı.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kobani'ye askeri yardımın gönderileceği tek yolun Türkiye olduğunu da kaydetti.

Türkiye'nin yabancı bir askeri gücün topraklarından Kobani'ye geçmesine izin vermeye hazır olmadığını belirten Kürt lider Mesud Barzani, "Kobani için elimizden geleni yaptık" dedi.