Türkiye'den Gazze Katliamına Katılanlara Soruşturma

Türkiye'den Gazze Katliamına Katılanlara Soruşturma

Memur-Sen’in Gazze’de katliama katılan çifte vatandaşlardan İsrail’de askerlik yapanların vatandaşlıktan çıkarılması, bu kişilerin “soykırım suçlusu” olarak yargı önüne hesap vermesi için yaptığı suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı.

Memur-Sen’in  Gazze’de katliama katılan çifte vatandaşlardan İsrail’de askerlik yapanların vatandaşlıktan çıkarılması, bu kişilerin “soykırım suçlusu” olarak yargı önüne hesap vermesi için yaptığı suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında ifadesine başvurulan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen şikâyetini yineleyerek, İsrail'e savaşmaya giden Musevi asıllı Türk vatandaşlarının bulunduğunu belirtti.

"Katili yargılayın"

Bu kişilerin savaş suçu ile yargılanmasını talep eden Esen, “Terör devleti İsrail ne kadar insan hakları ihlali varsa Gazze'de işliyor, yaptığı her savunma da suçunu itiraf ediyor. Katil devlet gözümüzün içine baka baka 'Ben katilim' diyor. Biz de 'katili yargılayın, verilecek en büyük cezayı verin' diyoruz" dedi.

"Soykırıma katılanlar hesap versin"

Geçen yıl İsrail tarafından Gazzze’ye yaklaşık iki ay boyunca saldırı düzenlendiğini belirten Esen, 6 Ağustos 2014  tarihinde savaş ve soykırım suçu işleyenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Yapılan suç duyurusu dilekçesinde, İsrail'in yedek asker statüsündeki 40 bin İsrail vatandaşını acilen orduya katılma çağrısını hatırlattıklarını ifade eden Esen daha sonra, İsrail ordusunun Gazze'de yürüttüğü soykırım hedefli askeri harekatta yer alan İsrail vatandaşları yanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da bulunan kişi veya kişilerin suç konusu fiilleri işledikleri ve bu itibarla kimliklerinin tespit edilerek, haklarında kamu davası açılması gerektiğini belirtildi.

Yaptıkları suç duyurusu sonrası ifadeye çağrıldığını belirten Esen, soruşturma açılmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti. Esen, “Soykırımdan kurtulmaları için vatanımızı paylaştığımız insanların, insanlık dışı eylemleri cezasız ve cevapsız kalmamalıdır.” dedi. (İLKHA)