Türkiye'deki IŞİD'çilerin Paylaşımları Herşeyi Özetliyor

Türkiye'deki IŞİD'çilerin Paylaşımları Herşeyi Özetliyor

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na baskın yaparak tüm personeli rehin alan IŞİD’in içinde 3 bine yakın Türk bulunduğu, güvenlik birimlerinin hazırladıkları değerlendirme raporlarında yer almıştı.

 

IŞİD’e üye olmak bu kadar kolay

 

Raporda, IŞİD yönetiminin Türk vatandaşlarına “emirlik” adıyla makam verip sorumlu konumuna getirdiği de belirtilmişti.

IŞİD’LE NASIL TANIŞIYORLAR

Peki Türkiye’de IŞİD nasıl faaliyet gösteriyor. Sanılanın aksine IŞİD militanları faaliyetlerini öyle gizliden yürütmüyor. IŞİD’in tanıtımını propagandasını yapan pek çok Facebook sayfası faaliyet gösteriyor.

Bu sayfalardan biri olan “Ahmet Kara” adlı Facebook hesabında, IŞİD’in Türk militanları ile ilgili bazı özel fotoğraflar ve paylaşımlar yer alıyor.

Söz konusu sayfada 11 Haziran’da paylaşılan bir mesajda,  “Allah’a hamdu senalar olsun. Tevhid üzere yaşamımıza devam ediyoruz Elhamdulillah.” diye yazılarak silahlı Türk militanların şu fotoğrafı paylaşıldı:

Bir arkadaşının ölümü sırasında çekilen fotoğrafı da paylaşan “Ahmet Kara” adlı kullanıcı “Usame. rahimehullah. 2 yıl önce cihada iştirak etti. Ceys Esed’le İdlib’de ve Hama’da savaşırken 2 kere gazi oldu. Ve sonunda inşaallah şehadete kavuştu.” diye yazdı.

“BİZ DE GELİYORUZ”

Facebook sayfasından arkadaşlarını da savaşa davet eden Ahmet Kara adlı kullanıcı “Biiznillah İslam devletindeyim. Ailem ile hicret etmiş durumdayım. Tüm tevhid ehli kardeşlerimi davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir kullanıcıların da bu davete karşılık “Biz de bu Pazar geliyoruz inşALLAH” diye karşılık verdiği görüldü.

İşte o sayfadaki bazı paylaşımlar:

 

odatv