"Türkiye Yönetiminin Gerçek Dünyayla Bağı Koptu"

"Türkiye Yönetiminin Gerçek Dünyayla Bağı Koptu"

Moskovskiy Komsomolets gazetesine konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye yönetiminin gerçek dünya ile bağının koptuğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskovskiy Komsomolets gazetesine verdiği demeçte Türkiye'nin Rus Su-34 uçağını düşürmesine değindi. Lavrov, “Bunun kifayetsizlik olduğunu fark etmiştik, fakat aklıselimin eninde sonunda üstün gelip Türklerin bizim komşu olduğumuzu ve onlara kişisel olarak kötü hiçbir şey yapmadığımızı, aksine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in belirttiği gibi, birçok şeye göz yumduğumuzu fark edeceğini düşündük” dedi.

Lavrov, ‘Rusya’nın olanlara göz yummasına değer miydi?’ sorusuna ise “Belki de. İyilik yap, denize at demişler. Bu durumda Türkiye yönetiminin gerçek dünya ile bağlantısının tamamen koptuğunu söylemek kısmen açıklayıcı olabilir” dedi.

Diğer taraftan Lavrov Türk yetkililerin IŞİD liderleriyle gizlice temas kurduğuna dair bilgilere sahip olduklarını bir kez daha hatırlattı. Lavrov, tarafların Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle kaçakçılık rotalarının daralması hâlinde atılabilecek adımları görüştüğünü söyledi.

Öte yandan Lavrov, Türkiye'nin Suriye'de kara operasyonu düzenlemesinin mümkün olup olmadığı sorusuna ise "Buna pek ihtimal vermiyorum" yanıtını verdi. Lavrov bunun nedenleri sorulunca da Türkiye'nin dahil olduğu ABD öncülüğündeki koalisyonun böyle 'yeterince iyi düşünülmemiş planlara' izin vermeyeceğini söyledi.

Lavrov Türkiye'nin Suriye sınırındaki altyapı çalışmalarını artırmasını ise 'küçük provokasyonlar' olarak niteledi ve "Yine de böyle eylemler gerçek anlamda bir işgal olarak tanımlamaz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Sputniknews