Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

"Türkiye Türklerindir"

Ertuğrul Özkök şöyle diyor bugün: "Türklük ne kadar şerefliyse Yahudilik, Ermenilik de o kadar şerefle ve gururla taşınacak bir aidiyettir. (...). Çünki biz hepimiz Türk de değiliz. Hepimiz Kürt veya Yahudi de değiliz. Böyle sembollere hiçbirimizin ihtiyacı yok.."

Ama küçük bir ayrıntı: TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR kardeşim.. Ötekiler de kendilerine ille de istiyorlarsa bir vatan bulsunlar.. Ermenilerin Ermenistan'ı, Yahudilerin İsrail'i, Arapların Arabistan'ı, Gürcülerin Gürcistan'ı, Kürtlerin Kürdistan'ı, Şiilerin İran'ı, Arnavutların Arnavutluk'u, Boşnakların Bosna'sı, Çerkezlerin Abahazya'sı var..

Türkiye Türklerindir ve Türkiye laik bir cumhuriyettir..

Türkler Kemalisttir ve Türkün dini Kemalizmdir..

Kapitalistler Amerika, komünistler Moskova'ya. Geriye kim kaldı sahi?..

Sahi, dindar Türk ve Müslüman olan insanları nereye göndereceksiniz? Toprağın altına mı?

Çanakkale'de yetmedi mi, Allahuekber Dağları, Filistin, Hicaz.. Bu memlekette o zaman bir avuç mutlu azınlıktan başka kimse kalmayacaktır..

Hürriyet gazetesinin logosuna baktınız mı, Türk bayrağı, Mustafa Kamal ve altında bir cümle: Türkiye Türklerindir.. "Türkiye beyaz Türklerindir" deseydiniz bari..

Özkök yıllarca genel yayın yönetmeliğini yaptı bu gazetenin ve o slogan orada hep vardı..

"Amiral gemisi" yıllarca, bu milleti kendisi yapan, alameti farikası sayılan (onu ötekilerinden farklı kılan) değerlerine karşı "topyekun savaş" ilan etti.. Özkök şimdi çıkmış bana ne diyor..

"Türkiye Türklerindir." Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt diyor ki: "Benim fikrim ve kanaatim şudur ki, memleketin kendisi Türk'tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır. O da hizmetçi olmaktır, köle olmaktır." Yıl 1925. Meclis Başkanı Abdülhalik Renda'nın Doğu Raporu'ndan: "Fırat'ın batısındaki vilayetlerin bir kısmında dağınık vaziyette yerleşmiş olan Kürtleri Türk yapmak. On sene müddetle bölgede sıkıyönetim ilan etmek..." Yıl 1926.

Hürriyet'in bayraklaştırdığı Kamalist ideolojinin önde gelen fikir adamları böyle diyıor.. Bu kadrolara göre zaten "Türkün dini Kemalizmdir." Laik Kemalist düşünce bu anlamda birilerinin elinde "dine karşı bir din" şeklinde kullanılmıştır.

Bu ideoloji aynı zamanda CHP'nin ideolojisidir..

Yargı işte bu ideolojinin esiri idi düne kadar.. CHP'nin sıkıntısı da bu.. Ordu, halka karşı bu ideolojinin koruyucu kalkanı idi.

Bunlar bizden Mustafa Kemal'in kim olduğunu bile gizlediler.. Annası-babası, kardeşi, eşi, oğlu-kızı var mı onu bile bilmiyoruz doğru düzgün.. Nasıl öldü, nasıl yaşadı onu da bilmiyoruz.. Yalan bir tarihi zorla ezberletiyorlar..

Kemalist Türkçü ideolojisi, Türkiye'nin geri bırakılması planının kod adıdır ve bunun logosu Hürriyet gazetesinin logosudur..

Bu açıdan Özkök'ün Cumartesi günü Hürriyet'teki yazısı özel bir anlam taşıyor.

O yazı bu logonun inkarıdır. O yazı, Yargıtay üyelerinin bir zamanlar sahiplendiği Bozkurt'un fikirlerinin o logo altında tekzip ilanı gibidir..

Bana kalırsa asıl sorun Kamalizmden ve Kamalist kadrolardan kaynaklanıyor. Darbelerin arkasında da onlar var, çetelerin arkasında da.. Ve artık bu kadrolar yolun sonuna geldiler..

Bunun anlamı; bu ideolojinin politik temsilcisi CHP için de artık bu durum yolun sonuna gelindiğini göstermektedir.

Moiz Kohen'in Kemalizmi, Osman Nuri Çerman'ın laikçi düşüncesi, Lazaro Franco'nun finanse ettiği, Kürt asıllı Ziya Gökalp'in modellemeye çalıştığı Türk milliyetçiliği tasavvuru aşılmadan Türkiye'de taşlar hiç bir zaman yerine oturmayacak..

Sorun Mustafa Kemal'in Selanik eyaletinden olması değil, "Malatyalı"(?!) olsa ne yazar.. Sorun başka yerde..

Yaramızı deşme be Özkök! O gün öyle, bugün böyle! Türkiye Türklerinse ötekileri nereye süreceksiniz?.. Ya da beyaz Türklere kölelik mi yapacaklar?.. Herkes Türkse o zaman bugün yazdıklarınız ne anlama geliyor? Değilse sahi kim bu "Türk"ler!?

Sahi Türkiye, hani şu "toprağı sıksan şüheda fışkıracak toprak" kimin!

Hepimiz Adem'in çocuklarıyız. Adem ise topraktandır.. O'ndan geldik ve O'na döndürüleceğiz..

Selam ve dua ile..


 
akit

Bu yazı toplam 1608 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar