Türkiye sınırları içinde güvenli bölge sinyali

Türkiye sınırları içinde güvenli bölge sinyali

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tampon bölgeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz, kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge oluşturabiliriz. Bununla ilgili zaten çalışmalar yapılıyor. İstediğimiz an güvenli bölgeyi oluşturabiliriz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Biz, kendi sınırlarımız içinde güvenlibölge oluşturabiliriz. Bununla ilgili zaten çalışmalar yapılıyor. İstediğimiz an güvenli bölgeyi oluşturabiliriz. Hem askeri anlamda sınır güvenliğimizi kuvvetlendirmek hem de dışarıda önlenemeyen, tampon bölge denilen yerde önlenemeyen çok yoğun göçmen kitleleri gelirseonları alabilecek güvenli bölge" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Güvenli bölgeden kastımız çok büyük bir mülteci kampı mıdır?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Hayır, bunu bir askeri bölge olarak düşünün. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün bahçesi de askeri güvenli bölgedir. Oradaki hareketlerin, giriş-çıkışıların kontrolaltına alındığı yerdir. Buranın büyük yerleşim yeri olmaması, çok sayıda insanın yaşadığı yerleri kapsamaması şeklinde düşünülüyor. Mevcut kamplarımızda bir sorunumuz yok.”

Kaynak: AA