Türkiye, Sınırda Suriye Uçağını Düşürdü

Türkiye, Sınırda Suriye Uçağını Düşürdü

Türkiye, Sınırda Suriye Uçağını Düşürdü

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Keseb kasabası yakınlarında saat 13.00 sularında bir savaş uçağı düştü. 

UÇAĞI TSK DÜŞÜRDÜ

Türk yetkililer, hava sahasını ihlal ettiği için uçağın, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye uçağının, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Keseb kasabasının batı tarafına bilgisi geldiğini belirtti. Genelkurmay ise sınır ihlali yapan savaş uçağının TSK tarafından düşürüldüğünü duyurdu.

AFP'nin bir sivil toplum örgütüne dayandırdığı haberinde de Suriye uçağının Türk uçaksavarları tarafından düşürüldüğü iddia edilmişti. 

PİLOT, PARAŞÜTLE ATLADI

Düşen savaş uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu, ancak nereye indiğinin bilinmediğini bildirildi.

GENELKURMAY'IN SİTESİNDE DİKKAT ÇEKEN DUYURU

Genelkurmay Başkanlığı, uçak vurulmadan önce sitesinde yaptığı duyuruda, "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden bir adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde, toplam 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirmişti.

KESEB SINIR KAPISI ÖSO'NUN ELİNE GEÇTİ

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki gümrük kapısının karşısında bulunan ve iç çatışmaların başlamasından bu yana Esad'a bağlı güçlerin kontrolünde bulunan Suriye'nin Lazkiye kentine açılan Keseb Sınır Kapısı, bu sabah Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçmişti.

ÇİDDETLİ ÇATIŞMALAR 3 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Suriye'de Ensaur'ş Şam, Nusra Cephesi ve Fetih 2'nci Tümeni unsurlarından oluşan birlikler, yaklaşık üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Esad rejiminin elindeki son sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı'nda kontrolü ele geçirmişti. Tekbir getirip, özgürlük sloganları atarak "zaferlerini" kutlayan muhalifler, sınır kapısı yakınındaki bir binanın çatısındaki Beşar Esad fotoğrafını yere indirerek yakmışlardı.

 

Muhalif komutanlardan Abu Muhammed, dün gece sınır kapısındaki tüm binaları ele geçirdiklerini söyledi. Çatışmalarda muhalif gruptan 10 kişinin öldüğünü söyleyen Muhammed; 30 muhalifin de yaralandığını belirtti, Keseb bölgesinde çatışmaların halen sürmekte olduğunu bildirdi.