Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Türkiye öyle bir adım attı ki?

Konya semalarında "Anadolu Kartalı" adıyla düzenlenen hava tatbikatından israil'in çıkartılması, iyi düşünüldüğünde Hükümet tarafından çok büyük bir risk alma anlamına gelmektedir. Bunun Ermeni Açılımından da, Kürt Açılımından da, Ergenekon'un üzerine gitmekten de çok çok büyük bir olay olduğu gün geçtikçe anlaşılacaktır.

Hele bir de gerekçe olarak Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın açıkça "halkın isteğinin ve inisiyatifinin bu istikamette olduğunu" belirtmesi, yani sebep olarak da Türkiye Müslümanlarının Gazze ve özellikle Mescid-i Aksa duyarlılığını göstermesi, işin önemini daha da artırmaktadır.

Bu durum İsrail için Davos krizinden daha büyük bir felakettir.

Siz buna bir de "Komşularla sıfır problem" siyasetini ekleyin,

Suriye ile nerdeyse savaşmak an meselesi iken şu anda sınırların açılması, sanki tek hükümet gibi bakanların ortak toplantısı, müslüman halkın birbirlerini kucaklaması, Irak ile aynı şekilde bunun hedeflenmiş olması, gerçekten israil açısından felaketlerin en büyüğüdür.

Çünkü israil'i ayakta tutan en önemli şey, Türkiye'nin komşularıyla ve özellikle İslam dünyası ile, Araplarla düşman olması, bu  düşmanlığın hep böyle sürmesidir.

"Anadolu Kartalı" tatbikatından israil'in çıkartılması, artık orta doğuda hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının bir başlangıcıdır.

Bir tek şartla; Türkiye'nin dik durması, geldiği bu noktadan geri adım atmaması ve bunun arkasını getirmesi şartıyla.

Çünkü israil elinden gelen her şeyi yapacaktır, israil'den her şey beklenebilir. Hükümet de her halde bunları hesap etmiş olmalıdır. İsrail'in yapabileceği hiçbir şey yoktur, yapabileceklerinin hiçbir önemi yoktur.

 

israilli, ABD'li bu tatbikatlar niçin yapılır durur?

Aklını peynir ekmekle yemiş bir cahil veya küçücük bir çocuk dahi bilmektedir ki, israil'in, Amerika'nın ve diğer batı ülkelirinin katıldığı bu tatbikatlarda hedef İslam ülkeleridir, İran'dır, Irak'tır, Suriye'dir, Lübnan'dır, Afganistan'dır...

"Yok efendim, bu tatbikatlar İtalya'ya karşıdır, Yunanistan'a karşıdır, Bulgaristan'a karşıdır, Rusya'ya karşı, Çin ve Hindistan'a karşıdır" denildiğini duydunuz mu, olabilir mi böyle bir şey?

Söz konusu ortak tatbikatlarda israil uçaklarının İran ve Irak sınırlarına yakın uçması, havada ikmal yapması, sonra İran'a operasyon niyetini açıkça beyan etmesi, bu konuda hiçbir tereddüde yer bırakmamaktadır.

İran'ın Türkiye üzerinden vurulacak olması, Irak'ın, Afganistan'ın, Suriye'nin Türkiye üzerinden vurulacak olması, böylece bu ülkelerle hep düşman olarak kalınacak olması, Türkiye için ne büyük bir felaket, ne büyük bir onursuzluktur?

Konya semalarından Gazzeli Müslümanlara ölüm yağdıran, diğer İslam ülkelerini vurmayı hedefleyen şerefsiz katillerin kovulması orta doğu tarihinin yeniden yazılması demektir.

Fakat bu kovulmanın, ebedi bir kovulma olması şartıyla. Türkiye'nin dik durması, geldiği bu noktadan geri adım atmaması ve bunun arkasını getirmesi şartıyla.

Bu mübarek coğrafyanın huzur ve saadeti buna bağlıdır.

Komşularıyla sıfır problem hedefleyen, Müslüman komşularıyla birbirini bağrına basan, iç içe olan bir Türkiye, niçin ikide bir israil ve Amerika ile ortak askeri tatbikat yapacak ki? israil'den ve Amerika'dan milyarlarca dolarlık silah almaya niçin gerek duyacak ki?

 

Müslüman Kardeşim!

Bugün böyle bir noktaya gelinmişse, unutma ki, Müslüman bireyler olarak senin benim meydanlarda İslam için, Gazze için, Mescid-i Aksa için yaptığımız eylemlerle, sergilediğimiz tavırlarla, gösterdiğimiz duyarlılıklarla gelinmiştir.

Belki ilk etapta küçümsediğimiz, basit gördüğümüz, "bundan ne çıkar" dediğimiz eylemlerle gelinmiştir bu çizgiye.

Artarak devam etmelidir, çünkü her şey buna bağlıdır.
 
doğruhabergazetesi

Bu yazı toplam 5061 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar