Türkiye, ÖSO'yu YPG'ye Karşı Destekleyecek

Türkiye, ÖSO'yu YPG'ye Karşı Destekleyecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de Türkiye'de IŞİD ve YPG'ye karşı ÖSO'yu destekleyeceğini açıkladı...

Türkiye'nin ABD'ye, “Siz YPG ile işbirliği yapmayın, mücadeleyi Türk ve Arap aşiretleriyle biz sürdürelim” dediği iddialarını değerlendiren Dışişleri Bakanı, hedeflenenin, IŞİD'in yerine ÖSO'ya bağlı güçlerin kaydırılması olduğunu söyledi. Bakan, ÖSO'ya havadan ve karadan destek verileceğini söyledi.

Ajansların aktardığı bilgiye göre; A Haber'de gündeme dair soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin YPG konusundaki hassasiyetinin ABD tarafından iyi bilindiğini savunarak, "En son Washington ziyaretimizde de gerek benim Beyaz Saray'da ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki ikili görüşmelerimde gerek Cumhurbaşkanımızın kabullerinde ve Obama ile görüşmesinde bu net bir şekilde bir kere daha ortaya kondu” dedi.

'ÖSO'YU HAVADAN VE KARADAN DESTEKLEYECEĞİZ' 

Washington'a giden Türk heyetinin, ABD Başkanı Barack Obama'ya “Siz YPG ile işbirliği yapmayın biz onun yerine Türk ve Arap aşiretleriyle beraber bu mücadeleyi sürdürelim dediği" iddialarıyla ilgili de konuşan Dışişleri Bakanı, Suriye'nin batı tarafında çatışmaların durmasının ardından, IŞİD'e yönelik yerlere Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçler kaydırılabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"İşin özü bu. Biz, Türkiye sınırından havadan ve karadan destek vereceğiz. Bizim bu yönde imkanlarımız var. Bu şekilde IŞİD'in bölgeden temizlenmesini sağlayacağız. Türk veya ABD ordusunun Suriye'ye girmesi gündeme gelmedi. Zaten bu konuda siyasi düzeyde mutabık kaldık. Askerler bu konunun detayını görüştüler."