Türkiye Libya'daki elçiliği de tahliye ediyor

Türkiye Libya'daki elçiliği de tahliye ediyor

Libya'daki vatandaşlara ülkeyi terk etmeleri için çağrı yapan Türkiye, Trablus'taki büyükelçiliği de tahliye edecek

Libya’daki çatışmalar nedeniyle Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliyesinin ardından Trablus’taki büyükelçiliğinin de tahliyesinin öngörüldüğü bildirildi.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Libya’da öncelik olarak Türk vatandaşlarının tahliyesi sağlanacak. Büyükelçiliğin de tahliyesinin öngörüldüğünü belirten kaynaklar, “Planlama var ama öncelik vatandaşlarımızın güvenliği” ifadelerini kullandı.
Libya'da, Emekli General Halife Hafter 16 Mayıs'ta suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu. 17 Şubat devriminden bu yana belirli aralıklarla şiddet olaylarının yaşandığı ülkede, son bir haftada ordu birlikleriyle Ensaru'ş Şeria mensupları arasında çıkan çatışmada 100'e yakın kişi hayatını kaybetti, 200'e yakın kişi yaralandı.
Dışişleri Bakanlığından dün yapılan seyahat uyarısında, Libya'da bulunan Türk vatandaşlarının ülkeyi terk etmeleri “kuvvetle” tavsiye edilmişti.
Trablus Büyükelçiliğinin Libya’yı terk etmek isteyen vatandaşlara gerekli desteği vermek üzere tertip aldığı kaydedilen duyuruda, Libya’da bulunan vatandaşların karayoluyla Tunus’a geçişleri için yapılacak düzenlemeden yararlanmak istemeleri durumunda, bugün saat 15.00’e kadar Trablus Büyükelçiliğine şahsen başvurmaları istenmişti.
Türk vatandaşlarının Tunus’tan ülkeye dönüşlerini teminen de gerekli düzenlemelerin gerçekleştirileceği ifade edilmişti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün katıldığı bir televizyon programında, ülkede şiddetin artması nedeniyle dün gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Türk vatandaşlarının tahliyesi noktasında tedbirleri aldıklarını söylemişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Trablus'taki büyükelçilik ile ilgili tahliye tedbiri almamız söz konusu olabilir" demişti.